2 Temmuz 2009 Perşembe

Ben oğlan değilim

Doğduğunda pespembe bir bebekti. Pembe kıyafetleriyle birlikte o kadar pembe duruyordu ki takılanlar olmuştu adını "Pembe" koyun diye. Hep içimden kel bir bebek olsun diye geçirmiştim. Hatta saçlı doğmasından korkmuştum bile diyebilirim. Kel doğdu... Yanakları al al, kabak kafa, tombiş bir kız verdiler kucağıma.

Çok içten dilemişim hala kabak kafa benim miniğim. Bir türlü uzatamadık saçlarımızı. Bir sürü toka aldık ama hiçbirini takamadık. Belki doğum gününe yetişir dedim olmadı. Tepede küçük bir fıskiyeye razıydım, onu bile beceremedik. O kadar uzak ki bizden, o fıskiyeler için nasıl bir toka kullandıklarını bile bilmiyorum.

Kabak kafamızın üstüne bir de pembeliğimiz gidip, esmerleşince iyice oğlana benzetmeye başladı insanlar. Babannesi her ne kadar şiddetle inkar etse de bu durumu, bence de pek kız çocuğuna benzemiyor. Cimcimeyi oğlan sananlara çok sık rastlamanın ötesinde, "Bak ikinciyi düşünüyorsan bunun arkası erkek" diyenler de tahmin edemiyeceğiniz kadar çok. Ben de bu sayede böyle bir inanışın olduğunu, üstelik pek çok kişinin bunu doğru kabul ettiğini, üstelik ve üstelik bu insanların her yaştan, her kesimden olduğunu hayretlerle gördüm. Bana kalırsa kız çocukları oğlana benzeyenleri sevindirmek için bulunmuş bir züğürt tesellisi.

Biz bu konuda komik anekdotlar da yaşıyoruz arasıra. Geçenlerde bir kadın Nilsu'yu oğlan sanınca, yanında bulunan 4-5 yaşlarındaki kızından fena halde fırça yedi. "Anne ayakkabılarını görmüyor musun? Oğlanlar hiç böyle ayakkabı giyer mi?" diye... Ama en komiği hafta sonu Gölbaşı'nda yaşadığımız olaydı. Göl kenarında yemek yediğimiz restoranda, Nilsu kollarını açarak bir kız çocuğuna doğru koşunca, annesi bombayı patlattı. "Tabii buldun gül gibi kızı, koşarsın böyle" Babası "Bizimki de kız" deyince kadıncağız elini ağzına götürüp, utançla "Aaaa" diyebildi sadece...

Başlarda belki vardı ama şimdilerde hiç rahatsızlığım yok bu konuda. Öyle ki 365 AVM'nde çok ama çok yaşlı bir adam, pusete yaklaşıp "Oğlummm, oğlummmm, ne güzel şeysin sen böyle" diye sevmeye başladığında hiç bozuntuya bile vermedim. O kadar içten ve sevgi doluydu ki, söylesem belki bozulacak, belki utanacak, belki üzülecekti pot kırdığını düşünüp.

Dün biraz süsleyip, püsledim... Toka olmasa da bandana taktık... Askılı elbisemizi giydik... Sanki biraz kıza benzedi ha?

Sıkıldık tabii, bu kadar yeter...

26 yorum:

Hülya dedi ki...

ya cok tatlı bir kızzz bu oğlan diyenler şaşırmış herhalde...benim kızımında saçları çok azdı doktorumuz ZİNCO şurup kullanmamızı tavsiye etti...ve inanmazsınız saçları oldu bende cok istediğim fıskiyesine kavuştum...tavsiye ederim...

Tarkanın Annesi dedi ki...

Çok tatlı olmuş. Ah bide bu sıkıntılı olmasalar.

ELİF dedi ki...

yok yok benzemiş annesi, Rüyanın kafasında toka varken bile soran oldu bana kız mı? diye onun için hiç canını sıkma.

yeşim dedi ki...

bence çok güzel bir kız annesi, maşallah nazar değmesin:)) Elbiseler de pek yakışmış..

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

allahım aynı bizimki; ne kafasında toka tutar, ne bandana , ne şapka. kim bilir oğlumuz olsa belki de takmak isterdi =)
kızımızdan memnunuz ama, erkek çocuğumuzun olmasını isteyenler çok anlaşılan !... aşı zamanlarında bizim doktorumuz bile hala oğlumuzun adı neydi diyor, ben de ECE NUR diyorum =))

banu dedi ki...

Pembe elbisesi pek yakışmış... Çok tatlı olmuş :)
Bence büyükler yeteri kadar dikkatli bakmıyorlar... aslında halleri hareketleri ile kız olduklarını öyle belli ediyorlar ki...

Sen Gelince dedi ki...

Yağmur teşekkür ederiz. Hiç duymamıştım dana önce. Sormak gerek doktora. Öpüyorum Ayşenaz'ı... Sevgiler...

Tarkan'ın sevgili annişi çok teşekkür ediyorum:) Evet şapkadan da hiç hşlanmıyor.

Elif'cim teşekkürler, benzemiş di mi biraz:) Hadi ya? Diyecek bir şey bulamadım:)

Sen Gelince dedi ki...

Yeşim teşekkür ederim. Amin,hepimizinkini:)O elbiseler de olmasa:)

Mine desene bizimkinin kopyası:) Katılıyorum sana aynen. Bu arada doktorunuz espiri yapıyor di mi?

Sen Gelince dedi ki...

Banu di mi ama? Aslında öyle de cilveli bir kız ki sorma:) Teşekkürler bu arada:)

zeynep dedi ki...

o tokalardan, bijuterilerde var. bir poşet içinde renk renk oluyorlar. en küçük tutamı bile tutabilcek kadar inceler.

bir ara bize de soruyorlardı kız mı oğlan mı diye?
laf olsun?

mummy dedi ki...

:))Bal gibi kız bakışı,kız dudakları,kız tavrı bence..Erkek sananlar utansın:)

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

bayıldım elbisesine ve ayakkabılarına Özlemcimmm, ben asla çorapsız bir ayakkabı giydiremiyorum, nasıl da imrendim anlatamam:)))

sinem dedi ki...

Özlemcim takma kafani bence .Bizim kiz bastan asagi pembe giyiyor teyzeler yanasip oglan mi diye soruyor arkasin dan da senin de yazmis oldugun klasik cümle pesi oglan bunun diyorlar.Müneccim kesilmis herkes de haberimiz yok bence kel haliyle cok sevimli

Sermin dedi ki...

bakma sen erkek zannedenlere. etrafta böyle çocuğa bakmadan kafasına göre cinsiyet belirleyen tipler var. çınar'ı da kadar erkeksi haliyle giydirip çıkarıyorum bazı kör gözler kızım diye seviyor hem ayrıca saçlar uzar takma, sen hiç saçı olmayan bir anaokulu çocuğu gördün mü? elbet büyüyecek.

Esin dedi ki...

şaşırmış durumdayım,çünkü nilsunun havası bile ben kzım diye bağırmakta...
Hem biz kızınızı çok beğendik,talibiz,yapalım beşik kertiğini...:)))

Sen Gelince dedi ki...

Zeynep bilgi için teşekkürler. Elbet bizim de bir gün işimiz düşecek. Beril'i erkek sanacak birini düşünemiyorum bu arada, çok şaşırdım:)

Mummy destek için teşekkürler... Bence de:))))

Tuğba'cım çok teşekkür ederim. Ben de ayakkabıya bayılmıştım, numarası olmayınca taaa İstanbul'dan getirttirdim. Niye kesiyor filan mı?

Sen Gelince dedi ki...

Sinem'cim dediğim gibi artık takmıyorum. Önceden sinirleniyordum ama:) Pembeler de işe yaramıyor desene. Gerçi kız olduğunu anlasalar bile klasik cümle değişmiyor:)

Sermin teşekkürler... Desene tam tersi durumlar da yaşanıyor. Biliyorum... Aramızda kalsın ben de kel bir bebekmişim. En azından bana benzeyen bir tek yönü var diye sevinmeliyim aslında:)

Esin'cim teşekkürler:) Bence hiç sakıncası yok. Sizden iyisini mi bulacağız. Ama bilmem ki kızımız ne der:)

ZeyNes dedi ki...

ODTU'de bebek buluşmasında tanışmıştık Nilsu'yla,çok sevimli bir bebek gerçekten.Cicileri de çok yakışmış :)

Sen Gelince dedi ki...

Neslihan merhaba:) Çok teşekkür ederiz... Biz de Zeynep'i çok sevmiştik. Öpüyoruz onu... Sevgiler...

xxx dedi ki...

özlem, yanlız değilsin..bizde sürekli erkek sanılıyoruz ama alıştık... pembe ayakkabıları ile durumu kurtarmaya çalışıyoruz.
elbise ve bant süper olmuş karabibere çok yakışmış.. sucuk bacaklarını sıkasım geldi :)

Hande dedi ki...

Daha dün gece aklıma geldi acaba benimkinin saçı var mıdır yok mudur diye?Sonra da senin yazını okudum bu kadar olur dedim..Ama önemli olan sağlıklı olmaları tabi,Allah hepimize güzel günlerini göstersin..Sevgiler..:)

Esin dedi ki...

Seni mimledim,bana bir uğra şeker.

durununannesi dedi ki...

Bennim kızımın üstünde poposu fırfırlı,önünde taşlı princess yazan pembe bir body giydirdiğimde ve saçında toka varken bile erkek sanarak seviyorlar:)
Bizimki de tam aksine fıskiye yapılacak kadar uzun saçlı doğdu.Şimdiye kadar 3 kere kısaltıldı,yine ihtiyacı var.Sıcaklarda zor oluyor.Fıskiye yapayım,toka takayım diyorum,heves ediyorum ama yok öyle salkım saçak dolanıyor bi de olaki tararsam eliyle karıştırıyor:)Bende saçtan dertliyim.Biraz az olsa:)
Çok tatlı olmuş annesi,çok yakışmış,öpüyoruz çok.

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

bu elbisyle hakikaten cok tatlı olmuşşş,yerim bu fıstığııı yaaa, bant olayını dışarda da tak,bende ilk zamanlarda baya canımı sıkmıştım sormalarına bile.

banta alışsın annesi,nede olsa ilerdede hep takılacak kafasına bişeyler;))

çok öpüyoruz.

Sen Gelince dedi ki...

Esra aynı dertten musdarip olduğunu biliyorum senin de... Ama pembe ayakkabı filan kurtarmıyor. Ayrıca çok teşekkür ederiz... Öptük Alya'yı...

Hande bir şey dielerken çok dikkatili ol aman:) Asıl senin heyecanını düşündüm de ben şimdi... Offff:))) Amin:)

Esin:) Hemen uğrarım:)

Sen Gelince dedi ki...

Bige hiş şaşırmam:) İçi seni dışı beni yakar durumu yani:)Bilemedim valla şimdi ne diyeceğimi. Ama teşekkür ederiz...

Yasemin çok teşekkürler:) Doğru söylüyorsun ama alır nasılsa alışır:) Biz de öptük...