14 Temmuz 2011 Perşembe

Çelişki


Hiç hayali arkadaşlarımız olmadı bizim… Beklemiyordum zaten… Benim de olmamıştı hiç… Hayali yaşanmışlıklarımız var ama… Kendisi mi inanıyor yoksa bizi mi inandırmaya çalışıyor bilmiyorum… Tatile çıkan kreş arkadaşı Zeynep ile telefonda konuşuyormuş hep… Böyle bir konuşma yok ama yazıyor ve anlatıyor…

Küçük bir çocuğun iç dünyasını anlamak hem ne zor, hem ne kolay… Hem ne kadar cin, hem ne kadar saf… Annelik de bu kadar çelişkili değil mi zaten?

Dün akşam bulunduğumuz yerde uyarmama rağmen abuk subuk yerlere tırmanıp düşme tehlikesi geçirince “Hadi gidiyoruz” dedim… Küstü, bozuldu, kollarını birbirine kavuşturup büyük adam gibi afra tafra attı… Bana ne kadar kızgın olduğunu tekrarladı mızmızlanarak. Ve sonra bombayı patlattı bir dondurmacının önünden geçerken… “Ben aslında sana o kadar da kızgın değilim… Bana dondurma almak istersen sana izin verebilirim”!!!???

Yine de bu cin fikirli bücür arabalar kaza yaptığında sadece arabaların kırılacağını düşünüyor… Hiç fena olmazdı hani sadece malın zarar gördüğü bir dünyada yaşamak… Ha bu arada evet evet “kırılmak” dedim…

7 yorum:

Burcu dedi ki...

Ben onun çilekli pikinisini yirim yirimmm... :)) Gerekten tam laf söyleyip karşısındakileri oturtma dönemindeler sanırım. Geçen gün de babası Ardaya parka gidelim mi ister misin diye sormuş, Arda da offf herşeyi de bana sorma yaaa demiş :) Bilmiş cüceler :))

Mlke_Btkn dedi ki...

:))) arabalar kırılır ama sen bilmiosun bence :)))

tahmin edebiliyorum o kızgınlık ifadesini hiçte uzak değil bana zira ;)

ELİF dedi ki...

:))geçen gün birşey için kızmıştım, aradan vakit geçti benden özür diledi ve hemen arkasından özür diledim bak,şimdi bana çikolata alır mısın dedi? Almam için özür dilemene gerek yoktu, gerçekten dilemek istiyorsan özür dilemelisinle başlayan onun anlamayacağı bi dolu konuşma yaptım, anlamadı sanırım:)))

larcencielblog dedi ki...

Haha, bahşetmiş işte :)))

Bu arada, bizde de kaza olunca arabalar "kırılır" :))

İKİ MELEK dedi ki...

laf ebeleri bunlar..dondurmaya da dayanamazlar:)

demet dedi ki...

bu minikler hem fil hafızaları hem deli gibi hayal güçleriyle düdük dilleriyle bizi alt ediyorlar özlemcim :)
çok özlemişim sizi nilsu'mu koocaman öpüyorum bu arada saçlar ne güzel uzamış öyle bayıldım :)

hypo dedi ki...

hay ben yerim öyle konuşmalarını:)
kız çocukları müthiş yaratıcı oluyorlar rol kesmede.
ama çok güzel konuşmuş, kızınız:)