6 Temmuz 2010 Salı

Bond tadında





Her gün bizi şaşırtmaya devam ediyor… Bir günü bir gününe uymuyor… “Ne kadar uysal bir kızım var aslında benim” dediğimin ertesi gününde “Neden bu çocuk bu kadar huysuz” diyebiliyorum…

Büyüme krizlerini çoğu zaman onu ikna ederek aşıyoruz… Onu dilinden konuşmayı becerebildiğimiz, anlattığımız, ona da söz hakkı verdiğimiz sürece kazançlı çıkıyoruz… Ama her zaman o kadar sabırlı olmak mümkün olmayabiliyor da… Yavrum benim… Öyle güzel “Tamam” ya da “Oldu” diyor ki… İçime sokasım geliyor…

Tuvalet işini hala tam çözdük diyemiyorum… Yani çözdük ve artık benim sormama gerek kalmadan kendi söylüyor ama hala kazalarımız var… Kaza demek ne kadar doğru bilmiyorum… Sorun şu ki oyundan ya da kalabalıktan kopmak istemiyor… Kendisi “Var” diye yanıma geliyor, tuvalete gitmek istiyor… Ama oturmasıyla kalkması bir oluyor… Hani neredeyse saniyesinde… “Bitti” diyerek… Yarım bıraktığı oyuna ya da kalabalığın arasına dönmek bir an evvel o kadar önemli ki onun için… Bir kaz tekrarlandıktan sonra bu tutamayıp kaçırdığı olabiliyor… Çok nadir belki ama oluyor işte…

Biz sonunda tek kelimelik iletişimden iki kelimelik cümlelere terfi ettik… Kendisi de bundan son derece memnun olmalı ki kullanmak için özel bir özen gösteriyor… Hatta konuşmalar biraz “Bond, James Bond” tadında olmaya başladı…

- İçtin mi sütünü kızım?
- İçtim… Sütüm içtim…

Çok feci babacıyız bu aralar… Uyandığında bile baba gelsin istiyor yanına… Bazen işime geliyor itiraf ediyorum ama bazen de abarttığında bozuluyorum sanki çaktırmadan…

Karyolasını büyüttük hafta sonu… O parmaklıklar çıkınca odanın havası nasıl da değişti bir anda… Gitti bebek odası geldi genç kız odası… Tamam abarttım ama değişti işte… Yapılacak bir sürü iş çıktı… Bariyer almam gerek, büyük yatağa göre nevresim ve yatak örtüsü… Çok hevesli yeni yatağında uyumaya… Birkaç gecedir ayakta sallanmak yerine yatağında masal anlattırarak, olmayınca da şarkı söylettirerek uyumak istedi… Uyudu da… Devamı gelir mi bilmiyorum… Henüz bariyer olmadığı için orda bırakmıyoruz tabii… Karyolasının altındaki çekmeli bölüm için de yatak yaptırdık… Yer yatağı sayılabilecek bir yükseklikte… Yani uyuyunca bir kat aşağı indiriyoruz…

Çok yazmıyorum bu aralar… Galiba tatilim geldi… Tatil dışında hiçbir şeye odaklanamıyorum sanki… Merak ediyorum bu sene neler yaşayacağımızı… Geçen seneye göre çok şey değişti…


11 yorum:

GüCüBe dedi ki...

o saniyesinde oturup kalkmalar bizde de vardı zaten özellikle selpakla silip, sifon çekmek için yapıyor :) çok sabırlı olmak lazım çokk :)

larcencielblog dedi ki...

Özlem, önce "bariyer kullanmayın, yatak yanına minderle belki bariyersiz uyumayı daha çabuk öğrenir" diyecektim ki yatağınızın biraz yüksek olduğunu fark ettim :) Mothercare'de satılan bariyerler güzel... Lindam'ın da var :)

Cümleleriniz çok güzel!

Öpüyorum genç kızı :)

füsfüs dedi ki...

özlem bence oldu bu iş, geriye kaldı geceler. fotoğraflar çok güzel, ben bir de nilsunun sandaletlerine bayıldım, aslında tam öyle birşeydi aradığım. nedir markası?

Adsız dedi ki...

seni okuyunca gectigimiz yollari animsiyorum.ve söyle diyorum herkez geciyormus o yollardan degilmi ama gecerken bir benmi diyor insan degilmi:) sevgiler

Anne İş'te dedi ki...

Ttalı Nilsu'cum:))Oyun hayatlarının merkezive aslında hep öyle kalabilse değil mi Özlem'cim
Ben de sonunda tembelliği bırakıyorum evde son dözt bez..Bilsen nasıl panikteyim??? Yatak hayırlı olsun,istekliyse hiç erteleme..Ezel de aynen byle olmuştu ve emin ol uyku konuusndaçok yol almıştık.Bariyeri Joker mağazasından kids safe-t marka aldık,çok memnunum ve tatil mi:)))bak işte buna bayılacak-sı-nız! O kadar eminim:))

Sen Gelince dedi ki...

Güneş'cim selpak ve sifon olayını geride bıraktık sayılır... Onun derdi bıraktığı yerden devam edebilmek hemen... Öyle ki donunun bile çekmeme izin vermeden koşturuyor neredeyse:) Arkadaşlarından biri tuvalete gelirse sorun kalmıyor:) Sabır keşke sadece bu konuyla sınırlı kalsa:)

Başak'cım ben de öyle olmasını isterdim ama dediğin gibi aşağıdaki ikinci yatak nedeniyle biraz yüksek kalıyor... Bir de Nilsu inanılmaz deli yatıyor. Önce 90, sonra 180, sonra 360 derece dönmüş bulabiliyorsun. Şimdilik zaten alttaki yatağı kullanmaya başladık... Yer tatağından biraz daha yüksek... Yine de bariyer ıslarladım ama İkea'dan... Hiç başka bir yer aklıma gelmedi desem... Umarım arada çok fark yoktur:( Ve teşekkürler:)

Füsun'cum inşallah... Ama bizim için asıl geceler büyük sorun olacak gibi... Neyse daha var diyorum... Sandaletler Zara'dan... Ben aslında hep söylüyorum Zara'nın çok güzel ayakkabıları oluyor diye... Çok yumuşak derisi oluyor ve çok hafif... Doğduğundan beri alıyorum ben. Hem trendy modeller çeşit çeşit, hem de çok uygun fiyatlar bana göre... Mesela bunu 49'a almıştım ben:)

Betül benim bloğumda bazen bir sorun oluyor... Belli bir kaç kişinin bloğuna yorum yazmakta zorlanıyorum... Geçen günkü fotolara bayıldım, yazmak istedim ama izin vermedi bir türlü... İçimde kalmasın... Özellikle yere çömelmiş olduğu bir foto vardı... Aynı düşünceye ben bile kapılmaya başladım şimdiden... Yeni doğum yapan bir kaç arkadaşım var ve çok zorlanıyorlar şu aralar... Ama bu kez çok daha uzun sürecekmiş gibi geliyor:) Sanırım sizin durumunuza gelmek için daha çok yol katetmem gerekecek:)

Dijle'cim hem de nasıl... Evet baksana Ezoş çoktan başlamış hazırım sinyalleri vermeye:) Bir kere karar verip başladın mı gerisi geliyor... Geri dönemiyeceğinin bilincinde oluyorsun çünkü:) Biz de uyku konusunda hiç iyileşme olmadı biliyor musun... Oysa 2 yaş son umudumdu... Biz yatıncaya kadar kendi yatağında, sonra yanıma alıyorum son zamanlarda... Çünkü artık iki oda arasında mekik dokuyabilecek gücüm kalmadı:( Ya her yerde bariyer varmış da benim haberim yokmuş... Ta nerelerden arkadaşımıza sipariş ettik İkea bariyerleri... Keşke daha önce yazsaydım:)

Cakil's Mom! dedi ki...

bariyeri kaldırmak istiyorum ben de, ama yataktan fırlayıp bizim yatağa atlıyor hemen :) büyüyecekler canım, zaten hızla büyüyorlar.

Deniz dedi ki...

zenci bebekle falan çok değişik fotoğraflar olmuş yine :)


Biz bez olayına başlamadık bile :)

Sen Gelince dedi ki...

Sevgili Çakıl's Mum bir de öyle şeyler var di mi? Belki biraz daha beklemek gerek... Büyüyecekler tabii, biz de:)

Deniz'cim teşekkürler:) Başlarsınız hele bir geçsin şu doğumgünü:)

Sibelbek dedi ki...

çok çabuk büyüyor ve sürekli şaşırtıyorlar. aynen bende bir gün çok uysal olduğunu ertesi gün huysuz olduğunu düşünebiliyorum. cümlelerdeki kelimeler fazlalaştıkça onu dinlemesi çok keyifli olacak, güzel günler yakında :)))

anne kaleminden dedi ki...

fotoğraflar çok canlı ve güzel... 2 yaş sonrası dil gelişimi çok hızlı oluyor, insanı hergün şaşırtıyorlar :))) nilsu tuvaletinin geldiğini haber veriyorsa bu iş olmuştur bence, darısı başımıza :)