4 Aralık 2009 Cuma

Ceviz kabuğu

Taze cevizi çok severim ben… Kırar, hiç üşenmeden kabuklarını soyar, sonra da büyük bir keyifle ve afiyetle yerim… Kışa girerken de birkaç tanıdığı arayıp kilolarca ceviz sipariş ettim… Fırsat bulduğumuz her anda da kırıp, mideye indirdik… Bizim bücür de nasiplendi bu durumdan bolca… Pek sevdi, pek yedi… Üstüne bize yedirdi minik elleriyle…

Geçenlerde hani aktivite olsun diye sırf biraz ceviz ve iki kase koydum önüne… Maksat cevizleri birinden diğerine geçirmek… İkinciden sonra sıkıldı küçük hanım… Kaseleri dağıttı… Sonra iki ceviz aldı küçük avuçlarının arasına… Sıkıp, kırmaya çalıştı… “Sen ne ara öğrendin ceviz kırmayı” demek geldi içimden. Bu arada yüz ifadesi inanılmazdı… Aynı bizim kırarken yaptığımız gibi gözler bir miktar kısık, ağız büzülmüş hafiften ve bir zorlanma görünümü kaplamış bütün suratını… Beceremedi tabii… Bir müddet uğraştıktan sonra uzattı bana… “Açççç”

Öyle güzel söylüyor ki bunu “ç”nin üstüne bastırarak ve uzatarak… Zaten her şeyi açıyoruz… Kapıyı, radyoyu, kalemi, mandalinayı, elmayı… Cevizi de açalım bakalım…

13 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

Ne cevizler kırarmış oo minicik elleriyle :):)
bende aldım taze taze ama daha yedirmek kısmet olmadı ben enerji karışımı yapıyorum :) sanki azmış enerjisi gibi, bu sene yapmadım alayım düğer malzemeleride blogta var gerçi ama tekrar yayınlarım içeriğini :)
açç sende annesii ama aa!!

Anne İş'te dedi ki...

sonra ne olacak biliyor musun;muzun yarısını yiyip geri kalanı yemek istemediğinde kabukları gösterip kapa diyecek..Bekle bak öZlem'cim az kaldı..Daha ne cevizler kıracak bu tatlı veletler

SERRA dedi ki...

ben de cevizi çok severim Reyyan'a kırıp rondodan geçirip mamasına katıyorum hem hazır kırılmış ceviz almıyorum hemde bu hazırladığımı 1 hafta içinde tüketiyorum taze olsun diye ,omega deposu ceviz,
bu fındıklar çok zeki oluyorlar annesi...

AYÇA dedi ki...

Bu cocuklar bizi sulu götürür susuz getirir valla bilmedikleri mı var :) bizimkininde en çok accc demesi hoşuma gidiyo.Çok tatlılar.

Sermin dedi ki...

pijamaını çok sevdm. küçükken giydiğim pijamalarıma benzettim. zıpır bunlar. hem de çok. direk bizi kopyalıyorlar. ne yaparsak aynen surat ifadesinden ses tonlamasına kadar. birgün bize gelsenizeee.

Beliz'imin Günlüğü dedi ki...

boynuz kulagı geçer misalli :) bir görüşte hemen usta oluyorlar maşallah çok akıllılar .ceviz çok iyi bir tercih akıllı nesiller yetiştiriyoruz ne mutlu bizlere :)

Sen Gelince dedi ki...

Melike'cim valla bizimki kıtır kıtır yiyor uzun süredir... Sadece ceviz değil, badem, fındık, fıstık da... Nasıl bir şeymiş bu enerji karışımı merak ettim:)

Dijle'cim bu kadar şeker der mi bilmiyorum ama sen güzel bir şeyler söyleyince oluyor sanki... Biraz daha fazlasına ihtiyacım var... Özellikle uykuyla ilgili:)

Serra ben henüz taneli yemiyorken rondodan geçirip vermediğime çok pişmanım ama doktorumuzun etkisi oldu biraz çok küçük diye... Ben de çok yiyorum... Bu yaştan sonra zekama etki eder mi bilmiyorum ama:)

Ayça kesinlikle çok haklısın:) Dün de babasının tostuna sulandı tok olduğu halde... Ucundan koparıp verdiğimizde bir baktım üflüyor soğusun diye:) Alemler:)))

Sermin teşekkürler:) Sanki benim de benzer bir pijamam vardı:) Kesinlikle fotokopi durumları... Çok dikkatli olmalıyız çoookkk:) Ben de bayramda Burcu'yla konuştum bir gün Sermin'le bize gelin diye... Yapalım bir şeyler gerçekten:)

Güneş Akay dedi ki...

Bizde taze cevizi severek tüketiriz.
Begümün henüz 6 dişi olduğundan kahvaltısında krep'inin içinde, yulaflı az şekerli kek'inde.
Sevgiler.

esra dedi ki...

canım çok geçmiş olsun.. merak etmştim çok, telefoun olsaydı arayacaktım seni.. neyseki ucuz atlatmışsınız..kesin dg gibi duruyor.. toplamış ama kendini fotoğraflar da maşallahı var.. yerim ben onun karabiber dudaklarını.. bol bol c vitamini al sende.. birde bol bol tuzlu su ile gargara yap. virüs boğaza yerleşip aşağılara doğru ilerliyor. aşağı inmesini engellemek için bir öneri.
sevgiler

mummy dedi ki...

Biraz geriden takip ediyorum ama (topluca okudum eski postları vakitsizlikten) çok geçmş olsun miniğe..Allah beterlerinden korusun..
SEvgiler..

Sibelbek dedi ki...

papağan gibiler, yaptığını yapıyor, söylediğini söylüyorlar, sonra da tut tutabilirsen :))) çok yenilesi oluyorlar çoookkkk!

Mlke_Btkn dedi ki...

Merak etme zaten senin yaptıklarından farklı bir kaç daha çeşit karıştırıyorum o kadar :):)

Sen Gelince dedi ki...

Beliz'in sevgili annesi doğru valla:) Umarım akıllı oldukları kadar mutlu nesiller de olur:)

Güneş'cim ben dişi yokken yediremedim pek ama şimdi tüm dişleri tamamlandı nerdeyse:) Çok iyi yapıyorsun:)

Esra'cım çok teşekkürler ilgin için de, önerilerin için de:) Elimden geleni yapıyorum:) Bir ara veririm numaramı da:)

Mummy bazen ben de öyle yapıyorum:) Çok teşekkürler, amin... Bizden de sevgiler:)

Sibel'cim en doğru tanımlama bu... Kesinlikle katılıyorum sana:)

Melike olsun yine de isterim bir ara tarifini:)