10 Haziran 2009 Çarşamba

Ortaya karışık

Kötülerden başlayıp iyiye gitmek en iyisi galiba... Hımmm en kötüsü ne olabilir ki? Tabii ki küçük cimcimenin her gün daha da kötüye giden uyku problemi. Artık bunun dişle de ilgisi olduğunu sanmıyorum. Doktorumuzun önerisiyle bir kaç gece İbufen verip yatırdım. Sonuç? En ufak bir değişiklik yok. Hatta daha bile kötüleştiğini söyleyebilirim. Sanırım bu uyanma işini alışkanlığa dönüştürüyor. İki gece önce saat 21.30'da yattı. İlk bir kaç saat sorun yaşanmıyor. Saat 24.00 gibi tam ben yatmak üzereyken uyandı. Yeniden uyutup yatırmam 00.30'u buldu. Sonra 01.30, 02.30, 03.30 da saat başı olmak üzere uyandı. Sonra yarım saate düştü ve 04.00'de ağlamaya başladı ve 1 saatten fazla direndi uyumamak için. 05.30'da ben sinir krizleri eşliğinde kızını babasına teslim edip (öyle zamanlarda onun kızı oluyor klasik) hönkürdemek üzere kendimi odaya kapattım. 15 dakika sonra uyumuş babasında. Bilmiyorum ama çok uzadı bu süreç. İnsanın doğasına aykırı bu durum. Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek.

Uykusuzluğun yanında bonus niyetine yorgunluk alıyorum. Küçük bir bebekle yapılabilecek en zor işlerden birini yaparak taşınıyorum. Bu hafta sonu bizim hanede küçük bir adres değişikliği yaşanacak. Küçük diyorum çünkü yeni evim şimdiki evime çok yakın. Yürüme mesafesinde diyebilirim hatta. Böylece incik cincik, kırılacak ne varsa bagaja atıp atıp götürüyorum fırsat buldukça. En azından mutfağımı yavaş yavaş yerleştirmiş oldum. Yoksa kaba eşyayla birleşince o hengamede insan kendini bile kaybedebilir. Önümüzdeki hafta da izin kulanacağım. Bir hafta içinde düzeni az çok kurarım heralde. Sağolsun annecim de burda. Bir elden girişiriz. Ortalık da dolanan cüceler için de önlemimizi aldık. Sabahları babannesine bırakıp, akşamları alacağım.

Nilsu tam sokak kızı modunda. Parktan, bahçeden eve girmek istemiyor. Bildiğin ayak direme. O küçük bedeniyle nasıl beceriyor bilmem. İstiyorum ki çimlerde düşe kalka oynasın, yuvarlansın ama ne mümkün. Kendisinden önce korkusu sararmış. Ya kene varsa endişesi. Hayır ben "Yok olmaz burda kene" desem bile etraftan huzur yok. Durum aile dışına bile taştı. En son üst kat komşumuz tarafından uyarıldım.
Havaların ısınmasıyla birlikte biz de yaz sezonunu tam anlamıyla açtık. Sandaletlerimiz içinde dolma ayaklarımız tam ısırmalık doğrusu. Küçük hanımın patileriyle pek samimiyiz zaten bu aralar. "Hanimiş ayaklar" diyorum, uzatıyor hemen öptürmek için. "Yerim senin kokmuş ayaklarını" diyorum, anlarmış gibi kikir kikir gülüyor. Bu arada büyük puset out, baston in... Biz de sıklaşan açıkhava gezmelerimiz için kolay katlanır, kolay taşınır, hafif ve kullanışlı bir baston arabaya terfi ettik. Oh be ne kolaylıkmış. Tatile giderken de çok iyi olacak bu.

İkinci azı da çıktı. Sıradakiler yolda... Pıtır pıtır geliyor. Yürüme konusunda epey geliştirdi kendini ama öğrenemedi hala kontrollü düşmeyi. Bir de düşünce bir naz, bir niyaz... Off offf çok şımardı benim kızım çok. Çok şımartıyoruz biz bu bücürü galiba...

14 yorum:

Burcu dedi ki...

oooff oooff çok kolay gelsin taşınma işi zor ve benim de başıma gelecek 1 ay sonra.. :( şimdiden kara kara düşünüyorum Ardayla nasıl olcak diye malum annenanne babaanne teyze, hala, 4. dereceden akraba bile yok Ankarada!!

Yasemin Aktuğ dedi ki...

uyku sorunu baya kötü olmuş ya. umarım en kısa zamanda normale döner.yeni evinizde de güle güle oturun.
ayaklar hakikatten dolma gibi ya. bende oğluşa giydireyim diyorum ama ayaklar o kadar etliki kendi numarası olmuyo
yaz geldi ya bu bıdıkların herşeyi meydan da daha bi ısırmalık oldular ya

durununannesi dedi ki...

İkinci azı da çıktı, sıradakiler de yolda demişsiniz.Bu uykusuzluk bana diştenmiş gibi geldi.Neyse inşallah tekrar rayına girer annesi.
Yeni eviniz de hayırlı olsun,güle güle oturun.

Ece Nur'un Annesi "Mine" dedi ki...

ibufen değil, fabrikasını içirsen fayda etmez bunlara ... Ben gece tahıllı muz karışımını yedirerek buldum çareyi.en azında ilk 4 saat deliksiz uyuyabiliyor.yaşları ilerledikçe malesef emmeye de düşkün oluyorlar.10 aylık olacak benim kızım da; yalancı meme emmeye bayılan Ece hanım,şimdilerde diliyle itip, yakama yapışıyor.yaşında da aynıları olacak sanırım.bu zamanın kızları çok fena çoookkk !
Parka giderken kikir kikir,dönerken sabır sabırrr =) çığlık çığlığa ağlamayı da öğrendi bizimki de !...
Görüyorum milletin çocukları arabalarında mışıl mışıl- ya da sessiz sedasız oturuyolar ... bizimki de amuda kalkacak nerdeyse , bağıra çağıra geziniyoruz ...
Yaptık bi kere, gülüşlerini aklımıza getirip, sabır çekecez napalım =)

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

ne güzel özlemcim ya, yaz geldi rahat rahat bırakabiliyorsun dışarı nilsuyu. bense hala yasmin su ya yapışık halde bir yaz geçiriyorum :(

nilsu gibi yürüsede ( düşmeden tabi ) bende taşınma işime bir boyut kazandırabilsem.

ayaklarda hakikaten tam öpmelik yemelik,sandaletin içinde tombik tombik sucuk gibi :)))

ELİF dedi ki...

Özlemciğim o uyku problemi 1 haftadır bizdede var,akşam yatıp sabah kalkan Rüya gitti saat başı uyanan ve her uyanmasında ağlayan bir cadı geldi.Acaba 1 yaşında mı böyle oluyo bunlar????

İlkiz dedi ki...

özlemcim merhaba, nilsu'nun uyku problemi için bizde işe yarayan tek yöntemi önereceğim sana. yanında yatır...beren doğduğundan beri hiç uyku düzeni kuramadı, 1 yaşına girdi ama hala ayrı yattığımızda saat başı uyanır. çözüm olsun diye, doktorun uyarısı ile gece emzirmeyi kestim ama işe yaramadı. uyanmak alışkanlık olduğu için uyanıyor. sadece benim yanımda sarılarak uyuduğumuzda 2 saatte bir uyanıyor. ben de saat başı uyanmaktansa yanımda yatmaya alışmasına razı oldum mecburen. bu yöntemden de ilerde vazgeçirmek zor olacak ama en azından şimdilik o da ben de daha huzurluyuz.sana da tavsiye ederim canım. sevgiler.

Deniz dedi ki...

Bebek bakım sorunlarına mucize çözümler diye bir kitap var, Tracy Hogg yazarı.
Mucize diye bir şey bu konuda var mı bilmem, ama gercekten çok faydalı

Esin dedi ki...

Uyku sorununu ben çok iyi biliriim ömerde kuş uykusuna yatan bebeklerdendi,di diyorum çünkü büyüdükçe sorun kendiliginden halloldu.Eminim nilsununda öyle olur.Bu uyku problemini geçici bir süreç olarak düşün.
TAşınma işi çok zor arkadaşım yaa,bende taşınmayı düşünüyorum,ama daha başlamadan bana dert oldu:)

xxx dedi ki...

öncelikle yeni yaşınız kutlu olsun.. sağlıklı uzun bir ömür sürsün karabiber..
sandaletler süper.. bend ekokulu ayaklara bayılıyorum..bizimkide öpeyim diye ağzıma sokar ayaklarını :)
uyku işi değişik .. bana diş problemi gibi geldi.. ağrı kesiciker diş sorununda çözüm değil malesef.. sabır en iyi çözüm..

taşınma işini yeni atlatmış biri olarak, allah tardımcın olsun dicem. henüz ben yerleşemedim.. çok zor hemde çok..
sevgiler

Güneş dedi ki...

Canım kolay gelsin, bizim kız çorapsız giyemiyor hemen iz oluyor yumak ayaklarda :) uyukuya gelince sivriler rahatsız ediyor olmasın? bizim başımıza geldi de bir de çok sıcak olması? yoksa artık parktan çıkmadığı için daha çabuk uyuması lazım, birde bence ıbufen yerine ıhlamur verebilirsin, yatmasına yakın o da rahatlatıyor aklında olsun.

ELİF dedi ki...

özlemciğim nerdesin ya merak ettim vallahi..yaz arada.

Anne İş'te dedi ki...

sEVGİLİ öZLEM;

NEREDESİNİZ,ÖZLEDİK:)))

UMARIM HERŞEY YOLUNDADIR VE BU MOLA YAZ REHAVETİNDENDİR!

SEVGİ VE SELAMLA...

zeynep dedi ki...

özlemcim, iyi misiniz?
merak ettim seni ve nilsu'yu,
umarım iyisiniz,
özletmeyin,