27 Mart 2009 Cuma

Pes artık! Bu kadar da olmaz!!!

Akşam işten çıktım, kuzuma kavuşmak için koştur koştur eve geldim. Arabayı parkettim kapalı garaja... İndim, köşeyi döndüm, kocaman bir boşluk... Aaaaa nasıl yani? Şaşkın şaşkın etrafıma bakındım... Garajı baştan sona turladım ama yok... Şaşkınlığımı attım, öfkeye kapıldım. Asansörle çıkarken her katta biraz daha büyüdü öfkem. Burnumdan soluyarak girdim eve. Kızıma sarılıp sakinleşmeye çalıştım ama nafile. Babakuşu aradım "Müjde" dedim "Biz de payımızı aldık".

4 benim, 4 de Babakuş'un olmak üzere toplam 8 lastik sizlere ömür... Çalınmış... Herkes altın çaldırır, para çaldırır bizim de payımıza lastikler düştü. Hala çok öfkeliyim... Sakinleşmek için avutuyorum kendimi.

"İyi ki kışlıkları çıkarmamıştık daha. Hem daha pahalı, hem de daha yeni almıştım" diye...

Sonra düşünüyorum

"Eeee yaz geliyor. Kışlıklarla nereye kadar? Yeni lastikler almak gerek. Peki bu krizde bu kadar masrafa ne gerek?"

Bu arada karşı komşunun da 4 lastiği gitmiş. Ya olan oldu da, insan hazmedemiyor bir türlü. 12 lastik ya! Apartman önüne araba dayamış olmaları gerekiyor. Pes yani diyorum, hatta yuh artık... Ama sormak istiyorum...

Çok sayın hırsız bey pardon beyler! (Niye erkek olduğundan eminsem?) Satsanız para etmeyecek, tanesine üç kuruş kazanacağınız lastiklerimizden ne istediniz? Onları taşımak bile ayrı bir olay. Değer miydi bu kadar zahmete? Ayrıca bu nasıl bir cesaret? Lastik lastik dolansın ayağınıza e mi?!!!

Bu arada güne son noktayı koyan telefon diyaloğu:

-Oğlum lastiklerden bir haber var mı?
-Anne biraz önce haber gönderdiler... "Yeni yuvamızda çok mutluyuz, bizi aramayın" diye...
- Hmmm?!!!

10 yorum:

Esin dedi ki...

valla ilk defa duyuyorum böyle bir şey hata şimdi eşime de söyledim ona da çok ilginç geldi.o kadar sıkıntı :P çekmişler ,alacakları çıkma lastik parası,valla çok komik :)
Sizede çok geçmiş olsun ,cana gelmesinde mala gelsin.
Ama 4 lastikde bayağı bir para.....

Zülalin Dünyası dedi ki...

Çok geçmiş olsun ,insanın snirden ağlayası geliyor .Geçen hafta apt benimde spor ayakabılarım çalındı,pazardan gelip içeri girdim aldıklarımı bırakayım sonra ayakkabıları alırım derken bir de baktım ki ayakkabılar yok .işin komik yanı 2 gün sonrada yeğenimin açık bıraktığı kapıdan annemlerin bayağı bir ayakkabısını çalmışlar.Bizde ağlasak mı gülsek mi bilemedik. boşver cana geleceğine mala gelsin.insanlar ne çalacağını şaşırmış inan...

havvanur dedi ki...

bn artık şaşırmıyorum bana dokunmyan yılan bin yaşasın dersekk çok şeyler çalınır hiç mi kimse görmedimi sanki çaldıgı küçük bişimi kamyonla gitmiştir onlar ama görmedim duymadım ne kadar basit araca dikkat edin bari giden gitmiş yapacak bişi yokk sevgilerr

Burcu dedi ki...

aaaaaa ilk defa duyuyorum lastik çalınmasını!! Arkadaşlar donlarımıza sahip çıkmalıyız yakında onları da çalar bunlar!!!! :)))

Sen Gelince dedi ki...

Esin, ben de ilk defa duyuyorum inan. Ya biz annemlerin depoya götürmeye üşendik onlar taşımaya üşenmemiş. Evet bayağı bir masraf oldu. Nerden baksan tanesi en az 150...

Sinem, teşekkür ederim... Size de çok geçmiş olsun. Sinir katsayılarını cidden yükselten bir durum. Ama işte sadece sinirlenmekle kalıyoruz.

Havvanur, ben de şaşırmıyorum inan. Çevremize karşı çok ilgisiz. En kötüsü de ne biliyor musun? Her semtin, her mahallenin bir hırsızı var. Polis herbirinin seceresini biliyor ama bir şey yapamıyor.

Burcu, bakalım daha neler duyacağız. İşte bu konuda çok haklısın. Umarım yakında ona sıra gelmez.

xxx dedi ki...

geçmiş olsun.. ben ist bu tr şeylere alışığım.. hatta airbag bile çalınıyor burada.. nası oluyor deme bende bilmiyorum ama gördüm.. çok sinir bir durum...gittikten sonra yapılacak bişiy yok.. en iyisi sakin olmak, paranın çıkacağı varmış deyip polyannacılık yapmak en iyisi.. geçmiş olsun tekrar

Sen Gelince dedi ki...

Pumkin alışmak gerekiyor galiba ama bünyem kabul etmiyor işte. Zaten Polyannacılık oynayarak sakinleştim. Öyle ya, ya arabanın üzerindekileri sökselerdi jantlarla birlikte:)

gezicini dedi ki...

sevgili özlem,
sana oyun grubu ile ilgili bir mail atmıştım, cevap yazarsan sevinirim.
not. geçmiş olsun çok!
sevgiler
gorki

Gökşen dedi ki...

a-aaaa şimdi okudum, hiç böylesini de duymamıştım. tirajikomik olarak değerlendiriyorum :))

zeynep dedi ki...

şimdi okudum,
biliyorum berbat bir şey ama
de ki,
can sağlığı olsun,
ve herşey..
ağızdan çıkan her söz ve yapılan her hareket bir bumerang gibi yapana geri döner,
sevgiyle,