27 Haziran 2012 Çarşamba

Parti marti bahane




İnsan kızının doğum günü fotoları 1 ayı geçkin bir sürede yayınlar mı? O kadar uzak kalmışım işte. Sakın kimse kendisine ilgisizi olduğumu düşünmesin. Ben bloğuma ilgisisizim asıl. Eminim bu süre içinde kaçırdığım çok şey oldu.

Birincisi gerçekten çok yoğunum, ikincisi anladım ki aynı anda birden fazla sosyal medya mecrasını idare edemiyorum ben.

Herneyse, bir doğum günü partisini daha atlattık kazasız, belasız. Her seferinde bu son diyorum ama bu gerçekten son. En azından daha az yorulacağım bir kutlama olacak. Parti evi de olsa pastasıydı, böreğiydi, mezesiydi derken kafayı yiyorum.

Nilsu'dan ve partiden bir kaç not düşeyim ben en iyisi... Nilsu üç öncesinden benim doğumgünüm ne zaman olacak diye sormaya başlamıştı zaten. Bu süreyi geçirmek pek kolay olmadı.

Üç ayrı kutlama ayarladık. Biri aile ve yakınlarla, biri kreşte ve biri de arkadaşlarımızla. Kreşteki ve arkadaşlarla olan parti için küçük hanım aylar öncesinden pasta siparişini verdi. Prensesli pasta olacak diye. Benim bu tür pastalardan haberim yoktu, kendisi bana ayrıntılarıyla anlattı. Sanırım kreşteki diğer çocukların partilerinde görmüş benzerlerini. Elbisesini de 2 ay öncesinden kendi seçti. Satıcı kızın elinde görüp "Anne nolur bana bunu al, doğum günümde bu elbiseyi giymek istiyorum" diye zırıl zırıl ağladı resmen. Oysa ben tütülü bir takım filan düşünüyordum.

Kreşteki partiye dışarıdan yalnızca anne- baba katılabiliyor. Türlü türlü oyunlar oynadık. Babasıyla ben hep yenilen taraftık tabii. Bir ara babasının yerlerde yattığını bile söyleyebilirim. Yani anlayacağınız biraz madara ettiler bizi bu bücür ve arkadaşları.

Arkadaş partisi pek hareketliydi. Onlar oynarken, biz yedik, içtik, sohbet ettik. Büyümüş olmaları gerçekten güzel bu anlamda. Aral'dan ilk çiçeğini aldı sanırım. Davetli çocuklar için aldığımız kitapları birer birer kendi dağıttı. Bu arada bir takım krizler yaşanmadı değil. Bir alana bir daha vermem krizi, önce ona değil buna vereceğim krizi filan. Buna en çok içerleyen de Kutluay oldu tabii. Bol bol koştular, gönüllerince dans ettiler, palyaçoyu iplemediler. Pastaya bayıldı ama tadına bile bakmadı.

Partinin sonunda ise yine bize verilen süreyi fazlasıyla aştığımız için bir anlamda kovulduk.

Dip: Uzun zamandan sonra bu ilk önden fotosu Nilsu'nun. Doğumgünü hatırına... Bu arada foto sevgili Başak'tan:)

7 yorum:

larcencielblog dedi ki...

Nice mutlu yaşlara tekrar!

Çok helevanlandım blogunda kendi çektiğim fotoyu görünce :D

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Mutlu yıllar Nilsu.
Başakcığımın da vizörüne sağlık, sayesinde nilsuyu uzun zamandan sonra görmüş oldum.

Deniz dedi ki...

Nİce yaşlara! Emeğine sağlık :)

Süreyya dedi ki...

Sağlıklı,mutlu nice yaşlara :)

nohut oda dedi ki...

ee kocaman olmus sen buralara gelmeyelı..masallah saclar uzamıs elbıse sahane..hayatı hep rengarenk olsun ınsallah..

Sibelbek dedi ki...

geç oldu ama... nice yaşları olsun tatlı cimcimenin. bence elbisesi süper, çok sevdim ;)

Güneş Akay dedi ki...

özlemişim uğradım :=) nice güzel yaşları olsun sağlıkla inşallah..
öperim..