2 Mayıs 2012 Çarşamba

Jübile

;


Anladım ki aynı anda farklı sosyal medya mecralarında yer alamıyorum. Birini halletsem, diğeri ihmal ediliyor. Ama nolursa olsun en değerlisi burası... Bazen ağır aksak gitse de niyetim Nilsu epeyce büyüyünceye kadar devam etmek.

Geçtiğimiz haftalar sancılı bir dönemden geçtik. Küçük hanım ve benim aramda yaşanan, bazen babayı da dahil ettiğimiz gerginlikler... İyi ki o günlerde yazmamışım. Eminim şimdiki gibi güle oynaya söz etmeyecektim. Gerçekten zıvanadan çıkmış durumdaydı cüce. O çok sakin babamız bile sakin kalmakta zorlandı. Çok yoğun ve stresli bir dönemime geldiği için ben hepten zorlandım. Zaten özde gergin bir insanım, düşünün sınırların ne kadar zorlanmış olabileceğini.

Böyle zamanların ardıdan şöyle geriye bakıp bir durum değerlendirmesi yaptığımda, benim yaşadığım gerginliğin durumu daha da zorlaştırdığını farkediyorum. Ben gerildikçe, o daha fazla zorluyor çünkü. Sonuç olarak o zorladıkça ben daha çok geriliyorum ve bir kısır döngünün içinde buluyorum kendimi. Üstüne bir de sonsuz bir suçluluk, sorgulama:(((

Artık herkes biliyor zor bir çocuk oldu Nilsu hep. Baskın bir karakteri var. Kızınca çok arsız ve inatçı olabiliyor. Benim de baskın bir karakterim var. Haliyle birin geri adım atması gerekiyor. Maalesef genelde bu ben oluyorum. Ergenlikte yaşayacağımız çatışmayı hayal bile edemiyorum.

Umarım bu küçük cimcimemin 3 yaş krizine ait jübilesi olmuştur. Dört yaş anneleri az kaldı aranıza katılmaya. 4 yaş krizi diye bir kavram yok değil mi?

3 yorum:

senay c dedi ki...

Özlemcim,
sosyal medya senin gibi yoğun insanlar için pek zor. Nereyi bıraktın bilemedim ama burayı bırakmadığında sevindim. Krizler bitmiyor kötü haber, iyi haber krizler daha kolay hallediliyor:)
sevgilerle

Burcu dedi ki...

Bilirsin Arda da zor bir çocuk oldu ama 3,5 yaşından sonra da tadından yenmedi. merak etme o şanssız azınlıktan değilsen 4'ten sonra rahat edersin... Sonra rahat batacak 2.yi yapacaksın ve bir 4 sene daha :)

Süreyya dedi ki...

demek ki bu kaosları yaşayan sadece Rüya ve be değiliz, 2 yaş sendromu neymiş biz hiç yaşamadık derken 3 'e 4 ay kala bambaşka bir Rüya oluverdi kızım tabii bazen ben de :(( umarım kolay atlatırız..