29 Mart 2012 Perşembe

Bir sene deyip geçme


Artık bu uzun aralar için hiç bir bahane sunamıyorum... Önce ben hasta oldum, sonra başka aksilikler çıktı, sonra iş yoğunluğu arttı, o bitti Nilsu hasta derken zaman geçmiş işte:(
Bu aralar okul olayına konsantre olmuş durumdayım. Malum 2008'lilerin durumu biraz karışık. "Okula başlama yaşı ne olacak, nasıl bir okul seçilecek, özel mi yoksa devlet mi?" sorularıyla boğuşuyorum. Bildiğim bir şey var ki, okula başlama yaşı 60 aya indirilse bile bile ben eski siteme göre hareket edeceğim. Bu durumda başladığında 75-76 aylık olacak.
Daha o kadar küçük ki, onu oyun çağında okula mahkum etmek çok büyük haksızlık gibi geliyor. Kim yemeğini kontrol edecek? Kim tuvalete giderken ona eşlik edecek? Servise nasıl binecek? Kendinden büyük çocuklarla bir bahçede oynarken kim onu koruyacak?
"Bir sene için mi ?"diyebilir bazıları... Bir sene çok uzun bir zamandır, bir senede çok şeyler değişir... Benim için o bir sene çok ama çok değerli.

10 yorum:

Tarkanın Annesi dedi ki...

Aynı fikirdeyim bende 60 aylıkken bir çocuğun okula gidebileceğini düşünmüyorum helede daha el becerisini tam geliştirememiş bazı şeyleri daha kavrıyamamış çocukların bu şekilde dayatmalarla karşı karşıya gelmelrinin haksızlık olduğunu düşünüyorum.

Limonlu Turta dedi ki...

Özlemciğim, bildiğim kadarıyla istesek de bir yıl daha geç gönderemiyoruz. Kanun üst sınırı 72 ay olarak belirlemiş. Ben de çok isterim bir yıl daha oyun oynamasını ama...

nohut oda dedi ki...

hiç aceleye mahal yok benim kızım 2006 aralık bu yıl 5 yaşda seneye 6 yas anasınıfı yanii..
dugusal olarak hazır değil bir kere biliyorum..sen sölentilere aldırma hepsi boş laf değişen hiç birşe yok aslında başlama yaşı ile ilgili..

annesiningülü dedi ki...

1 sene beklemekte fayda var bencede

anne kaleminden dedi ki...

eynen aynen kızım 2007 şubat doğumlu. 2012 eylülde 67 aylık oluyor 2013 eylülde 79 aylık ve ben 2.sini tercih ediyorum.

Dijle dedi ki...

Ezel önümüzdeki yıl da anaokuluna gidecek ve haklısın çocuklar oyuna doysun diye.Ben bunda hiçbir sakınca görmüyorum Özlem'cim.Ve evet 1 yıl çok önemlidir

Itır dedi ki...

Dediklerine tamamen katilmama ragmen yasemin'in dedigi gibi fazla da "kafamiza gore takilamiyoruz" sanirim..72 ay ust sinir oldugu icin 75-76 ayda okula baslama olmuyor benim anladigim, o yuzden de seneye (2012-2013) ana sinifi, sonraki sene ise (2013-2014) ilkokul 1 olmalari gerekiyormus..(kasim aralik dogumlular haric) cok karisik ve sacma sistem...anlayan beri gelsin!!

Deniz dedi ki...

çıldırmamak içten değil VE İŞİN KÖTÜSÜ ÇIĞLIĞIMIZI KİMSE DUYMUYOR

Süreyya dedi ki...

maalesef :(( bence de bir sene beklemeli..

ELİF dedi ki...

ben de öyle yapacağımdır:))