3 Mart 2010 Çarşamba

Kimse görmemişin bir çocuğu olmuş demesin bana... Ben zaten biliyorum...


Şu güneşli havalarla birlikte sanki içimde de çiçekler açtı… Güne yüzüne vuran bir ışık demeti ile birlikte başlamak kadar güzel bir şey var mı? Sanki radyoda çalan şarkılar bile baharı müjdeliyor bana. Tamam çok çabuk giriyorum ben bahar moduna. İçinde bulunduğumuz ayın bana kazma kürek ve beraberinde bahar sevincimi de yaktıracağını biliyorum ama olsun… Ben benimle saklambaç oynayan, kendini gösterip, sonra günlerce gizlenen güneşi de seviyorum… Biliyorum ya dönüşü yakındır…

Babannemizin yoğun çalışmaları neticesinde küçük cimcime artık “babaye” diyor… İkinci “ba” hafiften uzatılacak ama, yoksa olmaz…

Hala deliksiz gece uykumuz yok… Ama sanki biraz azaldı… Doğduğundan beri bu uyanışlar ağlayarak oldu. Bir süredir ona ağlamasına gerek olmadığını, anne diye seslendiğinde hemen yanına geleceğimi anlatıyorum. Anlıyor bu bücürler bizi… Sadece işlerine gelmediğinde anladıklarını çaktırmıyorlar… İki seferdir “Anne” diye çağırıyor beni uyandığında… Ve son kararım böyle uyanmak kesinlikle daha güzel.

Baharlık bir şeyler alalım dedik ama bulamadım şöyle beni cezbeden bir şey. Anladım ki en güzel kıyafetler 0-2 yaş grubununkilermiş… Artık büyüdük ya terfi etmemiz gerek ama gönlüm onlarda takılı kaldı.

Pazar günü arkadaşlarımız bizdeydi Nilsu’dan bir buçuk ay büyük kızları Cemre’yle birlikte… Fark ettim ki bizimki erkek çocuklarla daha iyi anlaşıyor. Şişme bir civciv araya ayrılık tohumları attı, bisiklet de tuzu biberi oldu… Paylaşım duygusuna hayran olduğum küçük kızım civcivi kaptığı gibi koşmaya başladı, evin içinde kayıplara karıştı… Hatta Cemre’nin kendisine yaklaşmasını bile istemedi bir süre. Ve yine fark ettim ki, bizimki kendi iradesiyle paylaşmayı seviyor, karşıdan bir zorlama ve baskı olursa davranış değiştiriyor.

Sevgi böcüğü şeklinde etrafımda dolaşmasına bayılıyorum… Oyun oynarken gelip gelip sarılması, öpmesi, ellerimi tutup, saçlarımı okşaması, “anne” demesi aklımı başından alıyor… Kimse görmemişin bir çocuğu olmuş demesin bana… Ben zaten biliyorum bunu…

14 yorum:

Mlke_Btkn dedi ki...

İyi olamana ne kadar sevindim anlatamam, baharın içine yansıdığı o kadar belli ki,

kışı sevmiyorum diyorum ya işte ben bu yüzden, sevmiyorumm kara-kış :D

öpüyorumm canımm çokkk...

ELİF dedi ki...

Kuzucuğum deselerdi bana derlerdi, hepimiz bu sözlerden, bu hareketlerden mest oluyoruz işte napalım.Hem derlerse de desinler,biz tadını çıkaralım:))Öpüyorum kara kızını.

Burcu dedi ki...

Özlem, Cemre ile Nilsu'nun arasında geçenler, Arda'nın bazı arkadaşlarıyla (ki bu arkadaşlarının adını bile duymak Arda'nın el hareketiyle vur vur yapmasına yetiyor) arasında geçenlerle çok benzeşiyor. Yıldızların barışması demiştim ya, yani sen demiştin aslında :) Yaş itibariyle evet paylaşmayı bilmiyorlar ve "hep ben, benim" dönemlerinde oldukları için de bu tür davranışlar çok çok normal. Olmasa bir problem vardır demektir.. Özledim Nilsu'yu.. Tamam tamam seni de özledim küsme ;)

ZeyNes dedi ki...

0-2 yaş kıyafetlerinin daha güzel olduğuna kesinlikle katılıyorum.Ama Nilsu o kadar sevimli bir çocuk ki,ne giydirsen çok yakışır.Doğumgünü hediyeniz Zeynep'in bu aralar en favorisi,nereye gitsek onu giymek istiyor.Tekrar teşekkürler:)

Sibelbek dedi ki...

hepimiz görmemişin çocuğu olmuş modunda değil miyiz zaten Özlemcim... onların sevgi sözcüklerinin, sıcak sarılışlarının yerini doldurabilecek birşey olabilir mi bu hayatta? Sevginiz daim olsun :)

nohut oda dedi ki...

heheh hangimiz öyle değiliz ki :)
öptüm şirineyi

Itır dedi ki...

Bende bizimkini "mmucccoookkkkk!!" diye hayli sesli öpünce "tutup da kopar bari" bakışlarını hissediyorum üstümde, hayır bir de söz bizim cinsiyete de tastamam uyuyor!!
:-)

Anne İş'te dedi ki...

HEHH HHEH:))))
GÖRGÜSÜZLÜĞÜN EN GÜZELİ AMA;BİZE DE ÇOK YAKIŞIYOR:)))

ÖPÜYORUM KOCAMAN KARABİBERİMİ VE İÇİNE BAHAR KAÇMIŞ ANNESİNİ...

AYÇA dedi ki...

Kesinlikle kiyafet konusunda sana katılıyorum. Kızların ki hala güzel ama erkeklere 2 yastan sonra bisey bulmak çok zor. Zarayi çok severim ama 2 yasa kadar güzelmiş. Bisey alasim bile gelmiyor :)

Sen Gelince dedi ki...

Melike'cim teşekkürler, belli di mi:) Ben de hiç sevmiyorum kışı... 4 mevsimi yaz olan bir ülkede hiç sıkılmadan yaşayabilirim:)

Elif'cim görmemiş görmemişin halinden anlar diyorsun ha:) Valla tadını çıkartıyorum ben de doya doya:)

Burcu'cum biz de Arda'nın kulaklarını çınlattık bu olaydan sonra... Gerçekten aralarında güzel bir uyum var... Umarım hiç bozulmaz:) O zaman görüşürüz bir kaç gün sonra:)

Neslihan di mi ama haklıyım:) Teşekkür ederiz efendim, bütün bebekler öyle değil mi zaten:) Beğenmenize sevindim... Son dakikada öğrendiğim için bir acelece alınmış bir şey, kusura bakmayın:)

Sen Gelince dedi ki...

Sibel öyleyiz di mi biraz? Neyse ben tek değil mişim:) Amin çok teşekkür ederim, hepimizinki:)

Nohut Oda sayı artıyor galiba:) Bunu babama söylemeliyim, benimle çok dalga geçiyor:)

Dijle'cim umarım yakışıyordu yoksa ele güne rezil olma durumu var... Teşekkürler biz de sizi öptük kocaman:)

Ayça ben de en çok Zara'da şok oldum... Bayılırdım modellere bulamadım şöyle bayılarak alabileceğim bir şey... Ama 0-2 yaş grubu yine muhteşemdi:)

Adsız dedi ki...

Kim ne derse desin her anne baba biraz görmemişin çocuğu olmuş durumunda değilmi ki zaten..
Sevgiler..

Defnenin Annesi dedi ki...

kiyafet konusunda cok haklisin. Görüyorum arasira tokalari takiyorsunuz, bizde hala birsey yok :-( arkadaslarim oglanlarini 2cin kez tras ettiyor... Anlamiyorum yaaaa...

Önce ask cok kutsal bir duygu demistim, simdi annelik icin bunu diyorum... Bir kadinin hayatinda hem ask hem annelik varsa, o kadin mutlu kadin demektir...

sule_bilge dedi ki...

hehe çatla da patla benimki annem diyo artık :D