17 Mart 2010 Çarşamba

Gecikmiş

Günlerdir bloğu boşladığımın farkındayım… Üzerimde yine bir miskinlik var… Aslında yorgunluk demek daha doğru… Sonuç olarak tembellik…

Nilsu artık “baba” demiyor babasına… Şimdilerde moda “babacım”… Sadece ve sadece “babacım”… Ve nasıl güzel, nasıl dolu dolu söylüyor anlatamam… “Annecim” yok henüz… Ama büyük gelişme bana da “annem” demeye başladı… İtiraf ediyorum “annecim”i tercih ederim…

Son on gündür acayip babacı oldu… N’oldu birden anlamadım… Babayla yatıp, babayla kalkıyor… Babacım diyerek peşinde dolaşmasına şaşmamalı…

Önümüzdeki haftalarda tuvalet eğitimine başlamak istiyorum… Bizimki sanki hazır değil, ben hiç hazır değil… Neden bu kadar gözümde büyüyor, neden bu kadar korkutuyor bilemiyorum… Şimdiden sınıfta kalacağıma kanaat getirmiş durumdayım… Bu konu ayrı bir post olarak ele alınacak…


Sosyalleşme olayı tam gaz devam ediyor… Bir yerlere gitmeden, misafir ağırlamadan evimde olmayı, ayaklarımı uzatıp televizyon seyretmeyi özledim… Hoş Ezel dışında seyrettiğim bir şey de yok o ayrı…

Bugünlerde yeni favorimiz Dexter… Tabii biz bu hızla ne kadar sürede bitiririz onca bölümü bilinmez…

Geçtiğimiz Cumartesi Naile’nin gelişi nedeniyle Kukla’da anneler ve bebişler olarak bir araya geldik… Nilsu, Arda, Çınar, Zeynep, Mira, Selin ve Yiğit… Yiğit’in doğum günü için bir de pasta üfledik…


Artık çok eminim ki Nilsu’nun içinde bir erkek çocuğu var… Tüm kızlar hanım hanım otururken onun oğlanlarla koşturmasını başka nasıl açıklayabilirim ki?

Dün fotoğraf makinem için yeni bir objektif aldım… Neye niyet, neye kısmet işi oldu biraz… Ben başka bir objektif planlarken Sermin aklımı çeldi… İyi ki de çeldi… Çoookkkkk güseellll…

23 yorum:

ELİF dedi ki...

Al benden de o kadar, hiç başaramayacakmışım gibi geliyor şu çiş olayını, dur bakalım acele etme bi yaz gelsin, bi 2 yaşını doldursun.

Sibelbek dedi ki...

tuvalet eğitimi benim de çok gözümü korkutuyor :( doktorumuz çişini kakasını söylediğinde başlayın demişti. söylemeye başlayalı çok oldu ama lazımlığa oturmayı reddediyor. tuvalete aparat aldık onu da istemedi. annemde havalar ısınsın artık ortalık batsa da halledeceğim ben diyor... Allah'tan annem var :)
Sana da kolaylıklar diliyorum ama bazen gözünde büyüttüğün şeyler çok hızlıca hallolabiliyor. yüreğini ferah tut, kızına güven :)))

ZeyNes dedi ki...

Bu kareler yeni objektiftense gerçekten iyi ki çelmiş aklını Sermin...Nilsu kıpır kıpır,bıcır bıcır,çok tatlıydı cumartesi günü...Bizimkiler sabahın 10'undan itibaren ordan oraya koşturdukları gibi öğlen uykusu da uyumadıkları için öyleydiler Özlemcim,yoksa Nilsu'yu yanlız bırakmazlardı merak etme:)

Sen Gelince dedi ki...

Elif gözümde büyüyor ya hemen çözülsün, sitsin istiyorum... Kaldıkça kalacak... Hem ne kaldı iki yaşa?

Sibel bizimki bazen söylüyor, bazen tınmıyor bile:) Oturuyor ikisine de ama yapmıyor:) Anneler büyük şans bu konuda:) İnşallah senin için de kolay olur:)

Neslihan yok değil... İki hafta öncesinden çekilmişti şu güneşli havalarda:) Teşekkürler:) Bilmiyorum böyle görünce içine oğlan çocuğu kaçtı sanıyorum:) Bu arada Zeynep tam benim kalemim... Küçük kokoş:) Bayıldım resmen:)

Evrim Ozkan dedi ki...

Aynı yoldan geçmiş biri olarak, bence Mayıs dan sonra başla tuvalet mevzusuna. Kaçırılan çislerden halılar koltuklar epeyce nasibini alacağından havalandırmak gerekecek bol bol. Silmek kokusuna engel olamıyor. Biz şöyle bir yöntem uygulamıştık, Berk'in altını direk açtık. Baktı işeyince ıslanıyor zamanla kendi kendine söylemeye başladı.

Bu arada son fotoğrafı çok beğendim.

Adsız dedi ki...

Halledersin canım, baştan başaramayacağım diye şartlama kendini..Prenses hazırsa başla eğitime..

ceydabural dedi ki...

kıszlar babaya düşkün olur derler :)
tuvalet eğitimi konusunda kolaylıklar diliyorum :)

Adsız dedi ki...

Hazır olmadığına inanıyorsan
(ki sen öyle inanıyorsan kesin değildir) tuvalet eğitimi için
sakın ama sakın başlama
ciddi travmaya sebebiyet veriyor
en iyi dönem 3 yaş ve yaz mevsimi
benden söylemesi
-tecrübe konuşuyor -

Sen Gelince dedi ki...

Evrim belki de:) Ben yerden ısıtmaya güvendiğim için yaz gelmeden başlamayı düşünmüştüm:) Fotoğraf için teşekkürler:)

Odil'in sevgili annesi (Hala adını bilmiyorum ve yorumlarda da göremiyorum)emin olamıyorum hazır olup olmadığından... Ama çok iyi moral oldun:)

Ceyda galiba benim kızım da o kızlardan:) Teşekkürler:)

Adsız olarak yorum bırakan sevgili izleyici hazır değilim galiba ama istekliyim:) Bu bir şey değiştirir mi acaba:) Lütfen değiştirsin:)Umarım öyle bir sorun yaşamayız... Teşekkürler paylaşımın için:)

Güneş Akay dedi ki...

Bende, bende bende dedim okudukça.
Tuvalet eğitimi için kesinlikle önce biz/büyükanneler hazır olmalı :=)

elif ada dedi ki...

Ben de çok gözümde büyütmüştüm. Ada 18 aylıkken annemin desteğiyle bir haftada oldu ve bitti. Ama bence havaların ısınmasını bekle. Öpüyoruz Nilsu'yu yanaklarından

AYÇA dedi ki...

Bende hicbiseye hazir değilim. Ne memeden kesmeye, ne emziğe ne de tuvalet egitime ne de odasını ayırmaya.
Seni anlıyorum. Offf yazinca farkettim ne çok yapmam
gereken şey varmış :( resimler çok güzel. Yazın kugulu parka gitsek oglumuda böyle güzel çeksen olmaz mı ? Öpüyorum :)

elif-kayra dedi ki...

bahar geliyor ondanmı acaba bu tembellik bende öyleyim bu aralar

tuvalet eğitimi içinde biraz mayıs-haziran gelsin tecrübemden dolayı söylüyorum, ortalık mutlaka ıslanıyor :))))

şimdiden kolay gelsin..

xxx dedi ki...

acele etme çiş için. havalarda soğuk. elbet öğrenecekler.. miskinlik bendede var, bahardandır diyorum. karabiberin daha çok fotoğrafını istiyorum..

a.c dedi ki...

Aaa ama ama bu fotoğrafta sanki kuğulu park var:)) ankarada mıydınız yoksa da??

Sen Gelince dedi ki...

Güneş peki nasıl olacak bu? Bir çözül bulursan bana da bi haber et:)

Umur sanırım biraz daha bekleyeceğim... Beklemek istemememin sebebi de zaten üzerimde oluşturduğu baskı... Çok şanslısın:)

Ayça al benden de o kadar:) Kolay gelsin ne diyeyim... Çekerim tabii sen yeter ki iste:)

Elif bilmiyorum ama bedenin bu tembelliğine karşın içim kıpır kıpır:) Teşekkürler sanırım biraz daha bekleyeceğim:)

Esra sen naptın bu konuda? Hazır mısınız? Haklısın geliba... Tamam aklımda olsun:)

Hilal evet Ankara'da ve çok yakınınızdayız:) Ve orası da tam Kuğulu parkın ortası:)

Mlke_Btkn dedi ki...

Benim de bir türlü elim gitmiyor şu wc olayına yahuu, nedense çok zor bir aşama gibi geliyor :))

Herşeyi yaptım ama ona ıı-hh bende sınıfta kaldım galiba, sanırsam, belki :))

Bu arada grubunuzu hala kıskanmaktayım :(

Sen Gelince dedi ki...

Melike gruba hoş geldin:) Bakalım yaşayıp göreceğiz neler olacağını:) Kıskanma çünkü ben sürekli olarak aralarında değilim... Özel durumlarda bir araya geliyoruz böyle:) Ama onları kıskanabilirsin tabii:)

Anne İş'te dedi ki...

Özlemcim;bizi bekleyen bir emzik bir de tuvalet var.ben ikisini de 2 yaşa ertelemiştim;hop geldi bile.Emzik için ufaktan başladım,Tuvalet bahar temizliği öncesi.Toplayacağım halıları,direkt atacağım bezi.Çevremden tecrübeyle sabit;2gün asgari 15 gün azami:))))

Büyük yatağa geçtik bu arada:))biliyorsun uyku konusunu,anlatmayayım.Nasıl bir korku bizde;ayyy ne yapacak,yadırgar,gene hortlarsa diye;maşallah diyeyim tık yok.

Demek ki doğru zamanda çok önemli.

oyyyyy,oooy daha çok çalışmamız lazım.

Öperim tatlı karabiberimi

Sen Gelince dedi ki...

Dijle'cim ben neyse ki emzikten kurtarıyorum... Almadı diye üzülmüştüm ilk aylarda ama en azından şimdi bırakma derdim yok:) Bu arada büyük yatak derken?

Adsız dedi ki...

Tuvelet eğitiminde en önemlisi bir anda bezi yok etmek
yani gündüz açayım gece bağlayayım olmamlı
çünkü sonrasında gece rahatça uyurken yatağa yapan çocuğu gece bezinde kestin mi yapmaya devam ediyor..
esas o zaman başın derde giriyor
yani bez çıkmı tamamen çıkacak, ortadan yok olacak bu önemli
tuvalet eğitimi için kaslarının tam hazır olduğunu anlamanın en basit yolu
tutunmadan sendelemeden rahatça merdiven inip çıkabiliyor mu?
evetse cevap fiziki olarak hazır demektir
psikolojik olarak test etmek zor kolay anlaşılmıyor
sen tuvalete girdiğinde mutlaka onu da yanına alırsan tepkilerini rahatça ölçersin
hadi deneyim olmazsa vazgeçerim yanlış yaklaşım
annenin bir kez bir konuda pes ettiğini fark eden çocuk bunu kaydediyor ve her fırsatta kullanıyor, sınır zorlama anlamında can sıkıcı sonuçlar doğuyor
yani ön izleme yapıp (tabi bunu ona sezdirmeden) ebeveyn ve çocuğun hazırlığından kesin emin olunup sonra hareket geçmek gerekiyor; ve bir kez hareket geçildi mi geri dönüş olmamlı
huzurlu debngeli sağlam karakterli bir yetişkine dönüşmesini istiyorsak onların tabi
tuvalet eğitimi çok ciddi bir konu, deneme yanılma bir daha denemeye açık değil zira yaşanan en ufak bir travma gelecekteki cinsel hayatlarını allak bullak edebiliyor (illa eder değil elbette ama ihtimal dahilinde)
cinsel hayatı allak bullak olan bir bireyin ise hayat kalitesi son derece düşük olduğundan birçok şeyin allak bullak oluşunu beraberinde sürüklüyor..

Çok ahkam kestim değil mi?
yardımcı olmak istedim
bu benim uzamanlık konum ve anne bloglarında genelde bu konuyu okuyup istatistik yapıyorum.Kafası karışık annelere de elimden geldiğimce yardımcı olmaya çalışıyorum.

(Bu arada uzaktan konuşmak kolay gel bi de sen dene diyen de oluyor, denedim 2 çocukta hem de, büyük kızımda soruna sebep oldum acele ederek, hala kakasını günlerce tutar yabancı bir yere gidince:( küçüğünde doğruyu yakaladım

güzel kızına öpücükler

Sena

Sen Gelince dedi ki...

Sena tam tersine çok iyi ettin:) Uzun uzun deneyimlerini paylaştığın ve yol gösterdiğin çok teşekkürler:) Aslında itiraf edeyim bu bile az geldi... Keşke karşımda olsaydın ve sana kafamdaki onlarca soruyu sorabilseydim:)

Gökşen dedi ki...

Tuvalet konusunda hissettiklerinin aynını ben de hissettim ama eğer Nilsu hazırsa kendiliğinden oluyor inan. hiç gözünde büyütme derim.
objektifin hayırlı olsun bu arada.
sevgiler.