4 Şubat 2010 Perşembe

Yalınayak başı kabak 2



İnsanların bazen garip takıntıları olur… Bazen hayatlarının sonuna kadar eşlik eder onlara bu takıntılar, bazen de bir dönem içinde ortaya çıkıp kaybolur… "Yalınayak başı kabak başlığının ikinci kısmı sonra ele alınacaktır" demiştim ya… İşte bu yazı ona istinaden…

Küçük hanımı kollarıma almak için beklediğim, o tatlı telaşın hüküm sürdüğü günlerde, için için kel bir bebeğimin olmasını dilerdim… Yani hep kel bebekleri çok sevmiştim ama artık net bir şekilde "Saçlı olarak doğmasın lütfen" diyordum… Neden saça bu kadar takıktım onu da bilmiyorum… “Ay ya saçlı doğarsa” diye kaç kişi ufaktan bir korku yaşamıştır onu hiç ama hiç bilmiyorum…

Yahu ne kadar içten dilediysem ben bunu, kel kafalı bir kızım oldu ve hala kel… Yani sayılır… Aldığım onca toka ve bant çekmecelerin en arka köşesinde umutsuzca kullanılmayı bekliyor… Ve benim kızımın saçlarıyla ilgili kurduğum tüm hayaller beynimin unutulmuş bir köşesinde yeniden hatırlanmayı…

Önceleri bunu ara ara gündeme getirmiş olsam da gerçek anlamda endişe taşımıyordum… Ama zaman ilerledikçe ve biz bu konuda yerimizde saymaya devam ettikçe endişeler de kendini göstermeye başladı… 2’ye 4 kaldı diyoruz ama bir tutam saçla hala bebek gibiyiz… Bazen kocamla baş başa verip “Sanırım bizim kızımızın hiçbir zaman saçı olmayacak” diye hayıflanıyoruz… Beni asıl düşündüren Nilsu’nun son zamanlarda tokalara olan aşırı ilgisi… Ama kardeşim kafasına ne taksam en fazla 5 saniye içinde kendini yere atıyor… Tokalar bile umudu kesti… Biraz daha zaman geçince, yani aklı az biraz daha erince bundan rahatsızlık duyabileceğini düşünüyorum…

Hayır ikinci bir çocuğum olursa kesinlikle saçlı doğsun istiyorum… Yine aynı şeyleri yaşarız diye değil… Garip bir şekilde artık saçlı doğan bebekler bana çok daha sempatik geliyor… Hatta bayılıyorum…

20 yorum:

zeynep dedi ki...

beril, o kadar uzun saçlı doğmuştu ki, ameliyathane ekibi nasıl şaşırmıştı, hiç unutmuyorum. ben zaten bekliyordum, hatta at kuyruğu yapmış bir kız gelirse şaşırmam demiştim.

bir tutam saçla hâlâ bebek gibi demişsin ya, nilsu'nun yüzü de bebek gibi ve çok sevimli. tüm saçlı bebekler, çoktan kaybetti o suratı mesela:=)

minnacık lastik tokalar var özlemciğim, böyle poşette bir sürü. satılıyor büyük bijuterilerde. minnacık saçları bile toplayabiliyor.

öpüyorum nilsu'yu!

orece dedi ki...

hayır hayır korkma cıkıcak. benim oğluşumda keldi hemde aynen senin prenses gibi uzun sürede kel kaldı. hatta bazı yerlerinde o kadar çok az vardıkı saçları gören saç kıran oldu sanıyordu bizde bu yüzden 0 a bile vurdurduk saçlarını. tabi buda işe yaramadı. sonra birden kendiğinden arttı saçları biraz daha sabredin az zaman sonra artıcak....

Burcu dedi ki...

İlahi Özlem güldürdün beni yafuu :)))

duygu dedi ki...

merak etme birden hızlıca çıkacak saçları. benim kızım saçlı doğmuştu ama doğumdan hemen sonra döküldü saçları. sonra yeniden ama yavaş yavaş çıkmaya başladı. ve bende senin gibi hiç toka takamadım saçlarına. şimdi 3 yaşında ve dağınık saç hastası. neyseki taç kullanmaya bayılıyor.
ama bende saçsız bebekleri çok severdim belkide kızım bir süre saçsız gezdiği için zorunlu kabullenme durumu oldu :)

Mlke_Btkn dedi ki...

Böyle dua'da hiç duymadım yanlız he :):)

Ben de çok merak etmiştim saçlımı kel mi doğucak acaba diye ama saçlı doğdu...

Kestirsen mi acaba dicem ne var ki kesilecek diyeceksin ama hani gür çıkarmış ya :P

Bilemiyorum ki doğruluk payı var mı?

Defnenin Annesi dedi ki...

ya benim kiziminda saci yok, 19 aylik olucak sac yok, defne'nin yasitlarinin up uzun saclari var nasil özeniyorum anlatamam.
Bende kel bebekleri cok seviyordum. Ama simdi yeni dogmus sim siyah up uzun sacli bebekleri görünce... bide cogu erkek...

Hande dedi ki...

Benim Beril de acayip saçlı doğanlardan,şimdiye kadar 3 kere kestim ..Ama saçlı bebek inan çok zor oluyor..Hele bizim tüyler saçla sınırlı kalmayıp,kulak yolunda da çokmuş,çocuğum iştime testinden bile kaldı sırf bu yüzden..bkz.http://berilveben.blogspot.com/2010/01/isitme-testi-abr.html

sinem dedi ki...

Özlemcim bazen içten edilen dualar tutuyor olumlu tarafından bakarsak doyasıya yaşamışsın işte bu durumu. Diğer açıdan sonuçta çıkıyorlar ve bayağı da arttı.Ben sadece zaman alacak diye düşünüyorum.Nilsu her haliyle güzel bence:)

ELİF dedi ki...

Valla Özlem yanımda olsan sana şöyle sıkıca bi sarılmak istedim, bu yazıyı okuyunca öyle istedim işte, güldürdün beni çünkü.Ama uzamış kuzunun saçları öyle deme:)))

Hülya dedi ki...

Özlemcim...benim kızımda uzunca bir süre kısacık saçlıydı..benimde bitmek bilmeyen hevesim saçına tatlı tatlı tokalar takmaktı...Zeynep in dediği o minik lastik tokalrdan alıyordum bir de minin çıt çıt tokalardan...tutam bile sayılmayan saçına takıyordum bayılıyordum...sonra doktorumuz fark edip duruma el attı ve Zinco şurup kullanmamı istedi sanırım 6 ay kadar kullandım...bildiğimiz çinko aslında hani saçı besler ya...kullandık ve mucize saçlar çoğaldı ve uzadı...ben gönülden tavsiye ederim...herhangib bir zararı olcanı sanmam çünkü vitamin zaten...
o güzel meleği kocaman öpüyorum yanaklarından annesi...sevgiyle kalın

tuğçeadaş dedi ki...

canım benim, Öykü 2 yaşında aynı Nilsu gibi saçsızdı. Ve aynı endişeyi bende yaşadım :) Heralde çıkmıycak bu kızın saçı diyoduk. Çıkıyo merak etme :))

Anne İş'te dedi ki...

Hey çok yaşa e mi:)))Niye byle bir dua ettin ki???Neyse bak ezel doğdu kabah 2 ay sonra kızkardeşim doğum yapptı Irmağa toka tak gezdir..Ahhh nasıl iç geçiriyorum...Zor bela biraz uzayınca incecik lastikler var onlardan aldım,tepede tenten:)))kendim mutlu olacağım ya...Sonra mesela ben;doğuşta kabah.Benim 7 aylık resimle babamın asker resmi aynı:)))Ama varya sonra bir saç verdi Allah;çok toka kırmışlığım var,tutmaz saçım tokaama bu kez çokluktan..Yanibekleve gör;son gülen iyi gülermiş:))))

Belkıs dedi ki...

:))
Hiç abartısız 2 tel saça toka takardım, inatla her düştüğünde tutturudum. Dalga geçerlerdi kel başa şimşir tarak diye :) Şimdi lülük lülük saçlarımız var kocaman at kuyruğu yapıyoruz. Uzayacaktır eminim.

Deniz dedi ki...

Bi örnek biliyorum bi arkadaşımızın kızı, 2 yaşında saçlandı:)

Eylm-Sdnz dedi ki...

Benim kızı gören dr'lar yarın bunu okula başlata bilirsiniz demişlerdi:)))kurdela takma misali..

Hem yesinler o kabağı..çokk tatlı..bende saçsız bebekleri daha çok seviyorum..

Sen Gelince dedi ki...

Zeynep'cim Beril'in şimdiki saçlarına bakınca tahmin edebiliyorum:)Evet ya biz kurtulamadık şu bebek görünüşünden:) Yakında o minnacık tokalarla çkacağız karşınıza bekleyin:)

Ece böyle örnekler biraz rahatlatıyor sanırım... Biz de yoğun baskılar nedeniyle traşlattık ama bişi farketmedi:) Teşekkürler inşallah:)

Burcu gülünmeyecek gibi değil ki ama:)

Duygu saçlı doğanlarınki dökülse bile çabuk çıkıyor... Sizinki şanssızlık olmuş... Bırak annesi dağınık kalsın biraz... Çok güzel:)

Melike'cim bunu da duymamıştım demiyeceksin işte:) Kestirdik ama bi işe yaramdı... En azından bizde:)

Yeliz beni en iyi sen anlarsın o zaman:) Ben de ben de çok özeniyorum:)Evet ya:)

Hande ama çok güzel:) Geçmiş olsun çok üzüldüm... Ama anladığım kadarıyla şimdi iyi di mi?

Sinem'cimah keşke başka bişi dileseymişim... Mesela uykusu süper olan bir bebek:) Teşekkür ederiz bu arada:)

Sen Gelince dedi ki...

Elif'cim geldiğimde telafi ederiz... Sen bana aynı duyguyu çok kez yaşattın... En son diş protezi:)))))

Hülya biz de Zincomega'ya başladık... Aynı mı bilmiyorum... Hem omega 3 hem çinko... Bir taşla iki kuş...Bakalım işe yarayacak mı? Ama düzenli içiremiyorum...

Tuğçe gerçekten mi? Çok şaşırdım... Oh be...Ama yine de çabuk çıksın:)

Dijle sen de beni güldürdün... Ama Ezel çok yol katetti... Benim normaldir ama annem ve kız kardeşimin senin gibi çok toka kırmışlığı vardır:)

Belkıs ne güzel ya... İnşallah ama galiba biz de artık küçücük de olsa bir fıskiye için gerekli çalışmalara başlayacağız:)

Deniz umarım bir gün bizi de moral olsun diye birilerine örnek olarak gösterirler:)

Eylem hadi ya:) Ama çok güzeller... Bal kabağı ama di mi:)

Güneş Akay dedi ki...

Benim hiç midem bulanmayınca bana hep kel bebeğin olacak senin diyorlardı oysa ben o kadar çok toka almıştım, çok saçlı doğmadı ama saçsızda değil, şu an toplanır nilsu'nun saçları bence, küçük toka takabilirsin hatta çırtlı tokalar var sadece yapıştırıyorsun papatya kalp şeklinde :=)
Benim hiç saçım yokmuş doğduğumda annem sıfır'a vurdurmuş, komşular ne yaptın hiç saçı çıkmaz artık diye korkutmuşlar :)

Sevgiler.

ÇINAR'IN OYUNCAK ÇANTASI dedi ki...

Oğlum o kadar saçlı doğmuştu ki.. Mide bulantılarım doğuma girerken bile devam ediyordu. 22 aylık ve tam 7 kez saçı kesildi. Kızda değil toka takayım :))Keşke saçsız olsaydı. Nilsu da o kadar güzel ki. Maşallah. Ben bakmaya kıyamıyorum, doyamıyorum. Allah bağışlasın..

Demet dedi ki...

özlemcim çok şeker yazmışsın..
ben de hep kel bir bebek dilerdim ve öyle oldu 1 yaşında az az çıkmaya başladı..bolca ceviz verdim hatta bir ara saçları gürleşsin diye..deniz de öyle çok saçlı sayılmaz tokalar da 5-10 dak anca duruyor kafada..çıkacak elbet hem yakışıyor bebek surat işte endişeye mahal yok :)