28 Ağustos 2009 Cuma

Daha fazla kaptırmamalı bu ruha kendini

Ne çabuk da çekildi enerjim... Daha anlatacağım ne çok şey vardı oysa ki... Ama bu şehir, sonbaharın habercisi havalar ve açlık sanırım biraz keyifsiz yaptı beni... Yine de unutulsun istemiyorum bazı şeyler... Daha fazla kaptırmadan bu ruha kendini, yazmalı...


Kuzenimin oğlu Deniz... Bizim cimcimeyle aralarında 1 ay var... Tatilde birlikteydik... Hem birbirleriyle çok ilgililer, hem kedi köpek gibi... Burda kedi olan tabii ki her zamanki gibi Nilsu... O kova kimbilir kaç kez bizim bücürün kafasına inmek üzere havaya kalktı... Her zaman tetikteydik iki taraflı... Kendini korumayı ne zaman öğrenecek bilmem artık... Deniz'e cici yaptırdık her vurma teşebbüsünde... Bizimki her şeye rağmen cicilere pek bir seviniyordu... Yelkenler suya iniveriyordu hemen. Bu konuda da derse ihtiyacı var... (Çok mu hainim neyim?)


Ama yine de öpmedi Deniz'i... İlk öpücüğünü 16 aylık İtalyan bebesi Marco'ya verdi... Ne diyelim artık...

16 yorum:

Burcu dedi ki...

Özlemcim, bence Nilsunun bu derece sakin olması sana kendini savunamayacağını düşündürtmesin. çünkü erkek çocuklar kızlara nazaran daha atak ve daha saldırgan oluyorlar. şimdiye kadar çok kız ve erkek bebek arkadaşımız oldu ve hepsinde gözlemlediğim bu.Kızlar daha sevecen, erkekler daha duvara tırmanan cinsten.. Ve bence bu kesinlikle çok şans senin için, zira ben Ardaya vurmamayı, saldırmamayı öğretmek için halen daha yırtınıyorum!!

Sermin dedi ki...

canım bu ayların özelliğidir vurmak, ısırmak vb... kimi çocuk bu davranışları sergiler o an o ortamdan aldığı tepkiye karşılık sürdürü kimi çocuk hiç yapmaz, kimi çocuk da vazgeçer. Nilsu'nun öğrenmemesi çok güzel. belki sürekli dayak yiyen olduğu için pasifize olmuştur ama öğrenmemesi daha iyi bence. savunmayı öğrenmesi için daha çok erken. zaten reşew başlayınca bir durur, iki durur dayanamaz korur kendin.
bir de şu bikinilerine hastayım nilsu'nun.

Sermin dedi ki...

canımcım kendini savunmayı öğrenmesi için çok erken. kreşe başlayınca 1 durur, 2 durur sonunda öğrenir savunmayı dert etme.
kimi çocuklar bu aylarda ısırma, vurma gibi davranışları öğrenirken, az bir çoğunluk da deneme yanılma yapıp bırakırlar. boşver öğrenmesin nilsu. güzel birşey değil zaten.
bu arada şu bikinilerinize de hastayım :)

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

Özlemcim bu benim en büyük yaramdı..
Maya hep elinden oyuncagı alınan, kafasına vurulan oldu...diğer çocukların anneler Maya gıkını cıkarmayınca "aa ne paylaşımcı cocuk" dediler...hadi canım ordan..benimkine paylaşımcı deniyor ama siz vahşi çocuğunuza dur yanlış demiyorsunuz.
Evde Maya'ya elindekini tutmayı öğrettim, yok beceremiyorsa da kaçmayı. Bir ara bu vurma işi de abarttı, baktım diğer çocukların annesi gıklarını çıkarmıyorlar ben de olaya elini havada yakalama dersleriyle girdim...
neyseki artık kendini koruyabiliyor...ama çok zor bir dönemdi..hele ki karşıdaki çocuğun ailesiyle olan dengeler açısından oldukça zorlu oluyordu..

sevgilerrr

Sen Gelince dedi ki...

Burcu'cum aslında bir ara bu durum beni korkutuyordu ama şimdilerde öyle bir kaygım yok. Nasıl olsa öğrenecek:) Ama sakinlik konusunda pek öyle eskisi gibi değil. Öyle hareketli ve yaramaz ki oğlan çocuklarını aratmıyor:)

ELİF dedi ki...

Bu kız cool demiştim sana:)) Erkeğin iyisini bile seçiyor şimdiden:)))

Sen Gelince dedi ki...

Sermin'cim haklısın pek çok çocukta gözlemliyorum bu durumu. Dediğim gibi artık kaygılandırmıyor bu durum. Yelkenleri suya indirme konusunda da ders vermem gerktiği konusu kadın erkek ilişkilerine yapılan bir göndermeydi espiri olsun diye... Şimdi tekrar okuyunca acaba dedim yanlış anlaşılır m? Bu arada teşekkürler:)

Sen Gelince dedi ki...

Tuğba'cım seni anlayabiliyorum... Sonrası için ne olur bilemiyorum ama artık daha rahatım bu konuda. Tabii dikkatli olmak ve vazgeçirmeye çalışmak lazım ama sonuçta hepsi çocuk:)))) Ben bu konuda duyarsız bir anneye rastlamadım henüz. Belki bu yüzden ilişkilerimde de bir sorun olmadı. Mesela kuzenimin oğlu harekete geçtiği an benden önce annesi korumaya alıyordu Nilsu'yu. Ben de Deniz'i alıp böyle yapmaması gerektiğini anlatıyordum... Yoksa o da çok sevgi dolu bir çocuk... Elindeki oyuncağı kaptırma konusunda ise bir sorun yaşamamız mümkün değil gibi çünkü bu konuda Nilsu çok yaman? Öpüyoruz Maya ve seni:)

Sen Gelince dedi ki...

Elif'cim haklı olabilirsin çok yakışıklı bir veletti... Ve sanırım sarışınlardan hoşlanıyor:)

zeynep dedi ki...

özlemcim,
bu konuda hassas olduğunu biliyorum ama inan her biri birbirinden farklı bu veletlerin. kreşe başlayınca zaten öğreniyorlar kendilerini savunmayı. beril'in 3 yaşındaki kuzeni kreşe gidene kadar hep dövülen ve oyuncağı alınan oldu. ama şimdi resmen eli maşalı:-) ve ben mesela şuanda zorlanıyorum çünkü 10 yaşındaki kuzenine saldırıyor bir haftadır beril. düşün yani? evet açıkçası kendini kollayabiliyor olması hoşuma gidiyor ama böyle de bir zorluğu var. inan sürekli sıkıntı yapıyorum acaba şimdi ne yapacak diye. bir de mahcubiyet var tabii, biliyorsun. yani nasıl engelleyebilirim? yüz defa cici yap kızım, öyle sevmiyoruz değil mi kızım diyorum ama geçecek. buna inanmak istiyorum en az azından. zor çünkü.

Adsız dedi ki...

Zeynep'cim çok haklısın. Zaten yukardaki yorumlarda hepsi çocuk dememin sebebi o... Nasıl olsa öğrenecek dediğin gibi:) Ben pek çok anneden daha iyi durumdayım bu anlamda hatta. Siz her an tetikte olmak zorundayken ben sadece bir tehlike hissettiğim an dikkat gösteriyorum... Eminim Beril bir süre sonra kendiliğinden vazgeçecek. Pek çok çocuğun olduğu gibi. Kuzenim oğlunun durumunu doktorla konuştuğunda bunun bir dönem olduğunu ve bazı çocuklarda rastlanabileceğini söyledi. Bence endişe etmemelisin sen de:) Nasıl motor becerileri birbirinden farklı gelişiyorsa bu da çocuktan çocuğa değişiyor... Öpüyoruz sizi:)

Güneş Akay dedi ki...

Özlemciğim begümd hep kuzenlerinin saçını yoluyor bende bunu engelleyemiyorum sonra öp kızım kardeş diyorum öpmek istiyor ama bu sefer kuzenleri kaçıyor :)

Sen Gelince dedi ki...

Güneş'cim sen de dertlisin bu konuda yani... Ama geçecektir kısa sürede eminim:)

Sen Gelince dedi ki...

Zeynep'cim yukarıda adsız adıyla sana cevap veren şahıs benim... Şimdi farkettim Güneş'e cevap yazarken... Kendi bloğumda nasıl oldu böyle bir şey bilmiyorum... Şaşırdım kaldım... Farkında olmadan basmışım heralde:)

Yelish dedi ki...

Nilsunun karsilik vermemesi cok guzel bence. Anneler bebeklere surekli bak iyi davran , sev , cici yap seklinde beyin yikarsa biraz ise yariyor acikcasi Yani beyinlerini yikamak ve guzel seyleri beyinleirne sokmak lazim ; etrafinda herkesi ve herseyi sevmeleri gibi .

Su ana kadar Ilyas hic boyle bir durumla karsilasmadi ve acikcasi ne hissederdim bilmiyorum.Genelde bi araya geldigi bebeklerle hep sevdiler birbirlerini ve guzel oynadilar.Acikcasi bende merak ettim acaba benimkinin tepkisi ne olurdu diye

Ayrica soylemeden gecemiycem ;
O BIKINI NE OYLEEE BAYILDIMMMMMMM

Sen Gelince dedi ki...

Yeliz zaman zaman kaygılanmış olsam da bu durumdan ben de memnunum... Ve güzel telkinlerin işe yaradığı konusunda da kesinlikle sana katılıyorum... Bu zamana kadar böyle bir durum yaşamamış olman çok güzel. Umarım iki türlüsünü de yaşamazsın... Ayrıca teşekkür ediyoruz:)