16 Temmuz 2009 Perşembe

İyi ki...

Bazen onun gibi olabilmeyi istiyorum… Bazen sinirlenebiliyorum da onun bu sakinliği karşısında… Ben her daim patlamaya hazır saatli bomba kıvamında olduğum için bu durumu kabullenmek çok kolay olmuyor tabii…

Her zaman hayattan tat almayı, yaşadığı her durumun eğlenceli taraflarını bulup çıkarmayı bilmiştir… Onun gibi biriyle yaşamak hayatı büyük ölçüde kolaylaştırıyor benim için… Bu durumda benimle yaşamanın da onun hayatını zorlaştırdığı sonucuna varmak gerekiyor doğal olarak. Ama değil işte… Ben onun gözünde çok komik bir kadınım mesela… Eğlenmek, gülmek için ideal bir malzeme… Sinirliyken bile sevimli… Bilemiyorum, gerçekten her şeye rağmen insanların eğlendiren bir yanım var mı yoksa bu da onun kişiliğinin değişmez bir sonucu mu?

Bizim bücür teşrif edinceye kadar evimize durum hep böyleydi… Şimdilerde misyonumu devrettim… Artık küçük cimcimeyle hayatı tatlandırıyor… Bazen katılıyorum aralarına, kimi zaman da uzaktan hayretle izliyorum onları… Altını temizlerken, üstünü değiştirirken, yemeğini yedirmeye çalışıp yediremezken… Sanki oyun oynuyormuş gibi, kahkahalar içinde, süper diyaloglar eşliğinde… Dar olduğu için kafasından bir türlü geçiremediği bluzunu giydirmeye çalışırken dün sabah, yine onları izledim sessizce… Mızmızlanan bir bebek ve olayı bir oyuna dönüştüren ama bu arada deli gibi eğlendiği için gülme krizine giren bir adam…

İzledim ve dedim ki: “İyi ki varsınız…”

11 yorum:

Burcu dedi ki...

Aynı benim eşimi ve beni tarif etmişsin Özlem.. Bazen kendimi onun yerine koyuyorum da, ona kıyasla çok gergin, somurtkan , beraber yaşması zor bir kadınım. Allah ona sabır versin :)

Sermin dedi ki...

benimkini deeee. aynı aynı hepsi aynı bunların. rahaat genişşş. her şey eğlence. önceden eğlencesi bendim şimdi çınar. bugün yemedi dediğimde "boşver yemesin" "uymasın ne olacak" gibi cevaplar aldığımda sinir olup " keşke senin gibi labilsem " diyorum. geniş bir cinsiyet bunlar.

burcu dedi ki...

aynen!

burcu dedi ki...

aynen!

tuğçeadaş dedi ki...

çoook şanslısın :)

Güneş dedi ki...

Patlamaya hazır saatli bombasın demek ben hiç öyle düşünmemiştim :)aynı benim eşim!!!! ben çok sakinim çok sabırlı, eşimle uyuşan tek yanımız güler yüzümüz sanırım :))

R. Berin Tuncel dedi ki...

bence buradaki asıl benzerlik kadın olmamız.onlarınsa erkek olması:)hep daha rahatlar.klasik bir tabiri vardır eşimin "hallederiz"...

Sen Gelince dedi ki...

Burcu hiç öyle göstermiyorsun ama bizim cinse ait bir özellik bu da sanırım:)

Sermin herkes aynı şeyden mustaripmiş meğer:) Nilsu uyuduğunda ben yine eğlencelik malzeme olarak ortalıkta dolanmaya devam ediyorum onun için:)

Irmak'ın sevgili annesi sayı giderek artacak anlaşılan:)

Tuğçe'cim ne kadar şikayet etsem de biliyorum:)

Güneş pek çaktırmıyoruz biz:) Ama senin sakin ve sabırlı hallerin çok hissettiriyor kendini:) Ne güzel:))

Ensar Bera'nın sevgili annesi bilmiyorum belki de haklısın kadın ile erkek biraz yok yok çokça farklı ama ben tam tersi olan eşler de biliyorum:) Ay düşündüm de benim gibi olduğunu... Cık istemem hiç:)

xxx dedi ki...

erkek olmanın doğası bu bence.. bizler her işi yapmak herşeyi bitirmek ve bir şeyleri hep yetiştirmek zorundayız bu sorumluluklar bizi gergin yapıyor. bende senin gibiyim, yanlız değilsin...

ELİF dedi ki...

Giydiremediğinde gülme krizine giren bir eşin varsa gerçekten çok şanslısın Özlemciğim, benim eşim görev vermeyeyim diye köşe bucak kaçanlardan...Sanırsın benim 10 elim var,bazen ben bile inanamıyorum kendime...

Sen Gelince dedi ki...

Esra insanın yalnız olmadığını bilmek güzel bir şey tabii:) Ama bunun bir de kocişe okutmak gerek ki o da tek olmadığımı bilsin:)

Elif'cim aslında şanslıyım ama o da çoğunlukla oyun oynamakla yetinmeyi tercih ediyor aslında... Benim sadece iki elim olduğuna kesin kanaat getirince hemen iş teslimi yapıyorum:)