28 Mayıs 2009 Perşembe

İlk kutlama ve akılda kalanlar

Çok kalabalık bir kutlama oldu... Aslında niyetim az- öz şeklindeydi ama akraba çok olunca, eh onlara üç beş de eş dost eklenince ev doldu taştı... Biraz eşyaların yeri değişti, biraz sandalye takviyesi yapıldı, idare edildi... Pazar gününe denk gelmesi herkesin işini kolaşyaştırdı sanırım... Nilsu ve bebekler gündüz olduğu için daha canlı ve keyifliydi... Akşam saatlerine gelseydi belki daha mızmız olurlardı...



Bir gün öncesi bin tane yer gezip bir sürü süs aldım... Ama bir kaçı hariç çok da istediğim gibi şeyler bulduğumu söyleyemem... Renk renk balonlar aldım... Daha önce biriktirdiğim boş mama kavonozları için Babakuş, küçük cimcimeye özel stickerlar hazırladı... İçlerini şekerlemelerle doldurduk. Böylece herkese ilk doğum günü hatırası olarak verebileceğimiz küçük ve özel bir hediyemiz oldu... Pastamızı ve şeker hamuruyla kaplı kurabiyelerimizi butik pastane olarak bir çok kişinin tavsiye ettiği "Karemela" yaptı... Ben dahil herkesin çok memnun kaldığını söyleyebilirim...

Küçük cimcime kalabalıktan, üzerindeki ilgiden ve etrafındaki diğer bebeklerden dolayı çok mutluydu... Ha bir de buna kayıtsız kalamayacağı büyük parça hediyeleri de eklemem gerekiyor sanınım... Pembe cafcaflı bisikleti, kocaman salıncağı ve sallanan ahşap salyongozu ile oynarken keyfine diyecek yoktu... Eh, eskilerle birleşince evin daha çok bir oyuncak showroom'una benzediğini söylemek pek yalan olmaz...

Ben kendimi son derece kalabalık ve yorucu bir güne fazlaca hazırlamış olduğumdan mı bilmem hiç beklediğim kadar zor olmadı... Aslında çok fazla keşkelerim de olmadı... Yiyecekler, pasta, Nilsu her şey süperdi... Bir tek ben koşuşturma içindeyken asli görevlerimden biri olan fotoğraf çekme işini pek beceremedim... Herkes kendince bir şeyler çekti ama onları da daha toparlayamadım... Ne çıkacağını da bilmiyorum doğrusu... Ama pastadan önce güzelim yemeklerle donattığım masamın tek bir resminin olmaması biraz üzücü...

27 yorum:

Sermin dedi ki...

nice yaşlara özlemcim. yeni yaşı minişe sağlık ve yeni beceriler getirsin. bu cumartesi odtüde buluşacağız bebişlerle. sen de gelsene.

zeynep dedi ki...

herşey güzel gözüküyor.
bu kavanoz işi benim de aklımda:-)
hatta resim bile seçmiştim kavanoza yapıştırmak için:P
esk. de bildiğin güzel pasta yapan yer var mı?

Esin dedi ki...

PAstada kurabiyeler de çok güzel görünüyor,doğumgününün rahat geçmesine sevindim,ömerin doğumgününde ben çok yorulmuştum,o yüzden bu sene aile ve arkadaşlara iki ayrı doğumgünü yapmak düşüncesindeyim.
ŞEKER Kavanozu firkrinede bayıldım,gerçekten çok iyi fikir,bende bu sene bu fikri değerlendireblirim:)

Sen Gelince dedi ki...

Sermin teşekkürler... Amin tüm minişlere... Aslında gelmeyi çok isterim ama bu aralar çok sıkışık durumdayım bazı özel nedenlerden dolayı... Yine de bir vakit yaratmaya çalışacağım:)

Zeynep teşekkür ederiz... Kavanoz güzel bir hatıra... Diğerleri yenip bitiyor:) Ben Eskişehir'de Venedik pastanesinin pastalarına bayılırım... Özellikle frenbuazlısına... Bir küçük pastayı tek oturuşta bitiririm ayıptır söylemesi... Benim ve kızkardeşiminin nişan pastalarını da ora yapmıştı:)

Esin çok teşekkürler:) Gerçekten rahattı... Bir de servis ve mutfak için yardımcı ayarladım... Tabii her şeyi onun yapması mümkün değil ama yükümü epey hafifletti...

sinem dedi ki...

Özlem 1.yasiniz yeniden kutlu olsun.Kavanoz isi cok iyi olmus cok güzel düsünmüssün. Herseyin güzel gitmesine sevindim.

zeynep dedi ki...

özlem,
venediği biliyorum, pastaları da çok güzel ama şeker hamurlu pasta yapmıyorlar galiba, hepsi kremalı sanki?

durununannesi dedi ki...

Şeker kavanozları gerçekten mükemmel olmuş,çok da şık görünüyorlar.Aynı telaş bizimde 1,5 ay sonra.Bakalım ben nelere keşke diyeceğim:)

Tekrar tekrar sağlıklı,mutlu,huzurlu yaşlar olsun Nilsu'ya...
Bige-Duru

Sen Gelince dedi ki...

Sinem teşekkür ederim... Aslında ben düşünmemiştim... Çok zaman önce bir arkadaşımdan esinlendim:)

Zeynep şeker hamuruyla da yapıyorlar... İstersen internetten bulduğun bir pastayı bile birebir uygulayabiliyorlar... Ya da senin istediğin şekilde değiştiriyorlar... Ben çok güzel şeyler yaptırdım netten bulup:) Doktorlardaki Venedik'te Adnan Bey var... Yanılmıyorsam Adnan'dı adı... Onunla görüşebilirsin pasta konusunda:)

Sen Gelince dedi ki...

Duru'nun sevgili annesi çok teşekkür ederim... Darısı sizin başınıza o zaman... Umarım keşkeleriniz olmaz hiç:)

banu dedi ki...

Nice yıllara :) Yeni yaşı kutlu ve ışıl ışıl olsun Nilsu'nun...

Burcu dedi ki...

Nice mutlu yıllara... Kavanozlara da ayrıca bayıldım, ben onları baharatlık olarak kullanıyorum, seninki tabii daha yaratıcıymış :) Öpüyorum cimcimeyi, umarım bu cmtsi odtü'y gelebilirsin ve nihayet tanışabiliriz :)Sevgiler..

Yasemin Aktuğ dedi ki...

Nice mutlu yıllara. Herşey çok güzel görünüyor vallahi ellerine ve emeğine sağlık. Bizde 2 ay sonra 1 yaşına basacağız çok heyecanlıyım. kavanoz olayı çok güzel bir fikir.

minik kuzucukkk yasmin suuu dedi ki...

canım güzel geçmiş doğum gününüz belli;)
ben mama kavanozlarının kapaklarını spreyle pembeye boyadım ama yapıştırma yapmak hiç aklıma gelmemişti,bunu kaptımmm;))

özlemcim tekrar,mutlu sağlıklı huzurlu seneler diliyorum nilsu kuzuma.

Betül dedi ki...

Özlemcim herşey çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık.Tekrar 1. yaşınız kuylu olsun...

ELİF dedi ki...

özlemciğim ya bak nasıl geçti zaman, sanki çok yakınım gibisiniz,hergün gelişimini izlemiş olmaktan sanırım.çok çok öpüyorum nilsuyu ve seni.nice yaşlara.
Kavanoza stickerları nerden bastırdınız?

Sen Gelince dedi ki...

Banu çok teşekkür ediyoruz... Hepsinin öyle olsun hayatı:)

Burcu teşekkür ederim... Seneye de başka bir şey bulmak lazım:) ODTÜ'ye gelmeye çalışacağım... En azından 1 saatliğine de olsa uğruyacağım:)

Yasemin teşekkür ederim... Size de şimdiden kolay gelsin... Sevgiler...

Sen Gelince dedi ki...

Yasmin Su'nun sevgili annesi çok teşekkür ediyoruz... Sprey boya da fena fikir değil... Bak bir şeyler çıkabilir bundan:)

Betül çok teşekkür ederim... 3 gün arayla seneye de yeni bir telaş yaşarız heralde:)

Elif'cim öyle gerçekten... Ben de aynı duygular içindeyim... Sticker'ları babası kendi hazırladı photoshop'ta... Sonra bir yerde bastırdı...

mine dedi ki...

nice yaşlara...mutlu yıllara

Sen Gelince dedi ki...

Ceylin'in sevgili annesi teşekkür ederim... Darısı başına:)

burcu dedi ki...

nice yaşlara güzel nilsu.nice sağlıklı,güzel yıllara...

burcu dedi ki...

nice yaşlara güzel nilsu.nice güzel sağlıklı,güzel yıllara...

Burcu dedi ki...

Özlem, bugün bebeklerle uğraşmaktan fırsat bulup pek sohbet edemedik ama ben seninle ve Nilsu ile tanıştığıma cok memnum oldum..Umarı daha sonra daha uzun uhabbet edebiliriz... sevgiler...

Crebro dedi ki...

Iyi ki doğdun Nilsu! Nice mutlu yaşlara.

Anne İş'te dedi ki...

Özlemcim tekrar kutluyorum yeni yaşınızı.Eminim herşey harika olmuştur.Kavanoz fikri de gerçekten çok güzelmiş.Karabiberim güle güle kullansın yeni oyuncaklarını.Allah sizlere de daha nice yeni yaşlarını göstersin.Sevgilerimle

Güneş dedi ki...

Özlemciğim, mutlu, huzurlu,sağlıklı,analı,babalı,sevdiklerinizle dolu daha nice kutlamalar diliyorum. Nilsu gözümüzün önünde büyüyor :) uzaktada olsak yakından takip ediyorum ve nilsuyu çok seviyorum. İyiki doğdun Nilsu..

Sen Gelince dedi ki...

Irmak bebeğin sevgili annesi çok ama çok teşekkür ediyoruz:)

Burcu biz de sizinle tanıştığımıza çok mutlu olduk... Umarım bir dahaki sefere sohbet için bol zamanımız olur:) Sevgiler gönderiyoruz size:)

Crebro çok teşekkür ediyorum ve hoşgeldin:)

Sen Gelince dedi ki...

Dijlecim ben de tekrar teşekkür ederim tüm güzel dileklerin için... Amin... Bütün minikler için... Sevgiler buzden:)

Güneş güzel dileklerin için çok teşekkürler... Darısı sizin başınıza... Emin ol aynı duygular benim için de geçerli:)