4 Mart 2009 Çarşamba

Zombiye döndüm:(

Uyku düzenimiz bu kadar harika duruma gelmişken ve babasıyla nazar değdiririz diye kendi aramızda bile konuşmaya korkarken bir şeyler oldu kuzuma... İki gecedir ciddi problem yaşıyoruz... Uyumamak için direniyor ve gece boyunca defalarca uyanıyor... Önceki gece 9'da uyudu her zamanki gibi kendi yatağında ve kendi kendine. Saat 12'yi geçe uyandı durup dururken ağlayarak. Tekrar uyutup yatırdım. 10'ar dakika arayla 3-4 kez uyandı. Her seferinde sallayıp uyutmak zorunda kaldım. Sonra aralar 1 saate çıktı. Ve yine her seferinde ağlayarak uyandığı için sallamalar sürdü... Sabaha doğru tekrar 10 dakikaya düştü aralar...

Dün gece de çok zor uyudu. Bu kez 1'de uyandı ağlayarak... Saat 2'ye kadar 10-15 dakika aralarla devam etti uyanmalar. 4.30'da tekrar başladı ve kısa aralıklarla yine devam etti. Sonrasında saati takip edemedim. Onun odasıyla kendi odamız arasında mekik dokudum adeta... Yanımızda yatırayım dedim alışık olmadığı için işe yaramadı...

Bu gece de sorunlu bir şekilde uyudu. Bakalım bizi neler bekliyor? Üçüncü dişimiz geliyor, ona bağlıyorum. Ve umut ediyorum geçici bir süreç. Ama gündüz hiç bir sıkıntımız, huzursuzluğumuz yok. Nasıl oluyor anlamadım gitti. İki gün boyunca iş yerinde zombi gibi dolaştım. Lütfen bu gece normal geçsin...

8 yorum:

zeynep dedi ki...

geçici bir süredir umarım. çalışmasan neyse ama çalışırken seni ne kadar çok zorladığını tahmin edebiliyorum. ama nilsu için de çok zor olmalı. ben bile 20 yaş dişim için ne kadar ızdırap çektiğimi hatırlıyorum.

sevgiler

ELİF dedi ki...

zaman zaman bebeklerin böyle uykuyla ilgili sorunları oluyor ve düzeliyor,birkaç hafta önce rüyayada olmuştı ama tekrar yoluna girdi,sanırım biraz daha sabır.Diş dönemi bebeklerimizin, hazırlıklı olmalıyız...

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

diştir özlemcim, 3 gün sürüyor genelde, sonra geçiyor. o günlerde maya tam koala gibi oluyor, hiç indiremiyorum üstümden. ben uykusuz kalmamak ve maya'yı da rahatlatmak için onu kucağımda yatırırdım ve ben de salonda koltukta uyurdum. bir tek öyle rahat ederdi. Nilsu'nun da rahat ettiği bir pozisyon varsa sen de öyle uyu, böylece zombilikten kurtulursun :)

Adsız dedi ki...

Her diş çıktığında zorlanıyorlar mı? Begümde henüz tık yok ama begümde özellikle gece uykusunu çok sıkıntılı uyuyor yaklaşık 1 aydır ama uyuyunca sedece 2 kere kalkıyor,ben ek gıdalara ve dişe bağlıyorum ama henüz tık yok.Umarım geçer.
Sevgiler.

Sen Gelince dedi ki...

Zeynep teşekkür ederim, umarım öyledir:)

Elif ben de geçici olduğunu düşünüyprum ama inşallah çabuk geçer:)

Tuğba, Nilsu sıkılmaya pek gelemiyor. Öyle kucakta filan uyuyan bir bebek değil. Bir kez olsun kucak kucağa uyuyamadık:( Keşke:))))

Güneş biz ilk iki dişimizde bir sorun yaşamamıştık. Gündüzleri, o da 1-2 gün biraz huysuzluk yapmıştı o kadar. Endişlenme Begüm için. Sıkıntısız da atlatabilir..

Anne İş'te dedi ki...

ah canım benim ya;insan hıbıdı hıbıdı oluyor değil mi??????

gece uykusunun yerini de hiçbir şey tutmuyormuş.Kesin diş geliyor ve çok yakında.Anlattıkların çok tanıdık:((((

İnsan bazen "yat be kuzum uyu da biz de bir uyuyalım" diye söyleniyor sonra da kalbi burkuluyor" acaba çok mu acıyor canı"

Güzel olansa geçici bir süre ve hepimiz için tatlı bir anı olacak,
hadi bekliyoruz iyi haberlerinizi

sevgiler,selamlar....

Gökşen dedi ki...

Silikon diş kaşıyıcının çok faydasını görmüştüm ben, diş fırçası gibi hani parmağına takıp kaşıyabiliyorsun. Üzerine de bir jel kullanıyorduk, Calgel galiba. Öneririm, ya da sen zaten kullanıyor olabilirsin :)
Umarım kolay atlatırsınız, mışıl uyukularınıza dönersiniz.

Sen Gelince dedi ki...

Dijle, çok doğru söylüyorsun. Hem gözünün içine bakıyorum uyusun diye, hem de ağlayınca içim acıyor resmen. Hadi anı olsun da gülerek anayım:)

Gökşen, silikon diş kaşıyıcı kullandım ama pek hoşlanmıyor. Garip gelecek ama Nilsu tüm çocukların 1- 1 buçuk yaşına kadar yaşadığı oral dönemi 6. ayın sonlarına doğru bırakmıştı. Yani yiyecek dışında hiç bir şeyi ağzına götürmüyor. Doktora sordum bazı çocuklarda böyle erken olabiliyormuş. Ama jeli denemedim. Farklı şeyler duyduğum için bu konuda. Çok zorlanırsam deneyeceğim ama:)