9 Mart 2009 Pazartesi

Hmmmm çoook güzel

Çok garip, bamya ile ilgili olarak bebeklerin yemesi ya da yememesi konusunda hiç bilgi yok. İnternette bebek için bir kaç tane bamya tarifi görünce rahatladım. Üstelik hem sindirimi kolaymış, hem de kabızlığa iyi geliyormuş. Aslında niyetim bizim için yaptığımız bamyadan biraz tattırmaktı. İçinde soyulmuş, küp küp kesilmiş bahçe dometesleriyle birlikte anneciğimin yazdan hazırladığı mis gibi dondurulmuş bamya:) Ben çok severim, kızım da sevdi... Bugünlerde bulamaç şeklindeki pürelerden hiç hoşlanmıyor Nilsu... Bir tane bamya verdim ağzına. Üstelik çatalla bile ezmeden. Bayıldı... Evet bayıldı... Bir tane bi tane daha derken koca bir tabak bitti. İşte bu da kanıtı:)))

24 yorum:

Anne İş'te dedi ki...

oyyy,oyyyyy....
Nilsu sen bamyayı ben de seni yesem:))))

Korkma,korkma büyükler arası mecaz;yani seni şöyle bir güzel sevsem:))

Maşallah,afiyet,bal şeker olsun kuzucuğa:)))

Burcu dedi ki...

Aaa bamya diye bir yemek vardı di mi hakkaten.. Ben de bir zamanlar severdim ama koca nefret ettiği için ne yiyor ne de yediriyor bizim evde.. Tadını unuttum walla....

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

afiiiit olsunnn :)
Maya da herşeyi yer bi bamyayı yemez :) gerçi en son geçen eylül denemiştim, yaza bir daha bakarız :)

zeynep dedi ki...

ben yapmasını beceremiyorum çünkü bamya yapmak hakikaten çok zor. ama annem çok güzel yapıyor, yazdan kurutmalıktan ve beril'de çok seviyor.

nilsu'yu öpüyorum ve bu arada

13 marttan itibaren ank-esk hızlı tren 5 ytl:))))

sevgiler

Adsız dedi ki...

Begümde yedi bamya doktorumuz,yumurtanın beyazı,süt ve o zaman balık dışında herşey yiyebilir demişti sadece dikkat etmen gereken mevsiminde ver dedi ama ben patlıcanı merak ediyorum:) duymuştum bebeklere patlıcan vermeyin diye bende vermedim.
Sevgiler

mine dedi ki...

bamyayı seven bir bebek şaştım dogrusu nasılda gülüyor yiyiyor maşallah nilsuya...

sermoon dedi ki...

aman allahimmm cok tatli 41 kere masallah..
ben sevmem bamyayi masada olsa oturmam ama Nilsu yu gorunce istahli istahli yerken canimm cekti...
afiyet bal seker olsun bal kiz seker kiz :)

Sen Gelince dedi ki...

Dijle yemeğe de, yenmeye de alışık bir bebek bizim cimcime:) Korkacağını hiç sanmam:)

Burcu nedense bir çok kişinin menüsünde pek yer almıyor. Ben bayılırım. Neyse ki kociş de seviyor. Nilsu'yla birlikte bamyaya kapılarımızı net olarak açtık:)

Tuğbacım teşekkür ederiz. Evet belki aradan zaman geçince sever Maya da:)Denemelisin mutlaka...

Sen Gelince dedi ki...

Zeynep kesip temizlemesi zor biraz. Ama annem sağolsun:)Bana sadece yapmak kalıyor... Beril de seviyor demek... Ben de onu öpüyorum... Sevgiler bizden:)

Bu arada hızlı tren çok iyi ama 3-5 ay binmeyin tam oturmadan diyorlar...

Sen Gelince dedi ki...

Güneş patlıcanın besin değeri düşük bildiğim kadarıyla ve içindeki nikotin nedeniyle önermiyorlar. Begüm'ü öpüyorum... Bizden de sevgiler:)

Ceylin'in sevgili annesi bebekler hiç belli olmuyor. Çok seveceğini umduğum bazı şeyleri de yemiyor:)

Sermoon teşekkür ederiz:) Bamyayı sevmeyenler hep sevenlerden çok olmuştur zaten. Ama cimcimenin iştah açtığı doğru. Burdan sevgilerimizi gönderiyoruz sana:)

Sermin dedi ki...

ay o gözlerini şaşı yapa yapa bakışı çok şekeer. nasıl da iştahla yiyor maşallah canımı çektirdiii.
ben de 6 aylıkken buzlukta güzelim bamyalardan vermiştim ama burcu verilmez diyince bıraktım. bu aralar tekrar vermeyi düşünüyorum. ben de hiç vermeyin tarzı şeyler duymadım, okumadım aslında.

Sen Gelince dedi ki...

Sermin öncelikle hoşgeldin:) Ben de emin olamadığım için bu zamana kadar bekledim ama nette olumsuz bir şeye rastlamadım. Madem sevdi bundan sonra sık sık yaparım. Sorma çatalı görecem diye nasıl şaşı bakışlar atıyor:) Çınar'a sevgiler:)

ELİF dedi ki...

ay ben kurban olurum,nasıl da yiyor ya bütün bütün,Ben de rüyaya vermiştim ama birkaç ay önce ve ezerek.Gönül rahatlığıyla yedirebilirsin.Bu arada güneşcim patlıcanın hiçbir faydası yok bence verme...

Sen Gelince dedi ki...

Elifcim teşekkürler:) Az biraz iştahlıyızdır biz öyle:) Galibe herkes en az bir kere denemiş. Ben geç bile kalmışım...

Adsız dedi ki...

ay ben ölürüm onun bamya yiyişineee... nasıl da açıyo ağzını... bağrıma basasım geldi valla bi an :))

Sen Gelince dedi ki...

Penguenim hiç şaşırmadım:) Neden acaba?

Adsız dedi ki...

Sabah 7,30 150 cc
Akşam 17,00 150 cc
21,00 180 cc
Gece 03,00 120 cc

Bazen az geldiğide oluyor,çok geldiğide ek gıda alımına göre değişiyor. Her gece mutlaka içiyor.

xxx dedi ki...

ne güzel yediyse.. biz ailecek çok seeriz bamyayi.. alyada sevdi :)kabızlık için kesinlikle dr onerdi bize.. listemizde var.. sık sık yiyor... ısırın yanaklarından benm için..
sevgiler

Sen Gelince dedi ki...

Pumkin bunu söylediğin iyi oldu. Bundan sonra biz de sıkça yiyeceğiz. Bu aralar yoksun pek. Umarım daha iyisindir.

mummy dedi ki...

Gerçekten sebze konusunda bi kıtlık yaşıyorum ben de..Yazı dört gözle bekliyorum bamya iyi fikir..

Bu arada önlük ve mama sandalyesi kızımınkinden olunca resim pek tanıdık geldi:))Maşallah ona..

Sevgiler..

Sen Gelince dedi ki...

Mummy bence de denemelisin. Nette rastladım çok güldüm Bamya Severler klübü varmış. Facebook'ta bile grup oluşturmuşlar.

Ben de çoğu fotoğrafta aynı marka aynı desen mama sandalyesini görüyorum. Demek ki en zevklisini almışız:)Bu arada hoşgeldin:)

prenseslerin annesi dedi ki...

aman da aman, nasıl da yiyor, benim de canım çekti. sen de güzel yemek yaparsın hani! maşallah, seninki de bizimkiler de pek iştahlı; allah nazardan saklasın. kimseye de yemeyen çocuk vermesin bu arada, o da ayrı bir dert. bamya kabızlığa iyi geliyor da ishale de sebep olabilir, dikkat. gerçi sen "herşeyi" benden daha çok "biliyorsun" ya :)) bu kadar yemek muhabbeti acıktırdı beni, ama hayır, diyetteyimmm....

Sen Gelince dedi ki...

Prenseslerimin annesi eh fena yapmam di mi:) Bence de büyük dert. Bir arkadaşımın kızından bahsetmiştim. Bir keresinde ben yedireyim dedim kalbim sıkıştı resmen:) Nilsu bu aralar sıkça kabızlık sorunu çektiği için şimdilik sorun yok. Bu arada sen de bilirsin bilirim:)

Özgür Şef dedi ki...

Bebeklere bamya yedirebilmek büyük marifet :) Maşallah bu arada ;) ben de en kısa zamanda yazdan kuruttuğum bamyadan pişirip henüz 1,5 yaşında olan Ayşe Hüma'mıza(yiğenim) yedireyim.. Bazı anneler bebek yemeği ne yapabilirim diye mail atıyorlar dı bamya yedirmeyi denemelirini de söyleyeyim ilk fırsatta...