28 Ocak 2009 Çarşamba

4'te 4 ve biraz da hile

Bir kaç ay önce yazmaya başlayan taze bir blogcu olarak ilk defa katılıyorum bu blog oyunlarına. Herkes birbirini mimliyor, sobeliyor... Diyorum ya bu blog dünyasının kendine özgü bir de kültürü varmış. Ama ne yalan söyleyeyim eğlenceli görünüyor. Bu seferki sobe konusu 4x4 ve yanlış bilmiyorsam Defdef'in sevgili annesi başlatmıştı. Bilgisayardaki 4. klasörün 4. resmini ekleyip hikayesini anlatıyorsun. Sonunda bana kadar geldi. Böylece Güneş sayesinde de ilk kez ben de sobelenmiş oldum. Kendisine teşekkür ediyor ve biraz geciktirdiğim ödevimi yapıyorum.

4. klasörün 4. resmi 2005 ya da 2006 kışından kalma. Ankara'ya kar yağmış, bir grup çocuk işten bir süreliğine firar edip kendini bembeyaz karlara atmış. Daha sonraki resimlerde yerde yuvarlanma ve kar topu savaşı var ama neyseki bu kare ile kurtuldum:) Oldukça kalabalığız.

Ama ben isterdim ki benim minik kızım Nilsu ile ilgili bir fotoğraf çıksın. O yüzden biraz hile yapıp bir de bebeğimin komik bir resmini ekliyorum hikayesiyle birlikte.

Küçük cimcime sanırım 1 buçuk- 2 aylık. Henüz odamızdaki küçük sarı beşiğinde uyuyor. Daha hareket bile edemiyor doğru düzgün. Sabaha doğru uyandığımda onu bu şekilde buluyorum. Üstelik 4-5 saat deliksiz uyuyarak ve tabii beni de uyutarak bir rekor kırmış. Nasıl bu şekilde dönmeyi becermiş beşiğin içinde bilmiyorum. Ve bu kadar hareket edip nasıl uyanmamış? Gülerek Babakuş'u uyandırıyorum. Mümkün olduğunca sessiz kalmaya çalışarak -ki gülme krizimiz sırasında bu pek mümkün görünmüyor- bu fotoğrafı çekmeyi başarıyoruz.Eğer kabul buyururlarsa ben de bu durumda Maya'nın annesi Tuğba ve Lâl Bebek'in annesi Gökşen'i sobeliyorum. Hadi bakalım:)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Böyle kar istanbulda çok eskiden görülmüştür heralde,İyiki hile yapmışsın çok tatlı,teşekkürler.
Sevgtiler.

Sen Gelince dedi ki...

Güneş'cim teşekkürler. Ankara'da bir iki kez belki.